Președintele CJ Suceava speră ca Vama Racovăț să se deschidă cât mai repede. „TIR-urile care merg spre Ucraina au stricat drumuri județene şi comunale”

Președintele CJ Suceava speră ca Vama Racovăț să se deschidă cât mai repede. „TIR-urile care merg spre Ucraina au stricat drumuri județene şi comunale”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, că TIR-urile care merg spre Vama Siret au afectat infrastructura de drumuri judeţene şi comunale şi au blocat accesul oamenilor care vroiau să-şi strângă recoltele din câmp.

El a afirmat, în şedinţa Consiliului Judeţean, că există fluctuaţii, în ultima vreme, în ceea ce priveşte traficul spre Vama Siret, dar trebuie găsite soluţii pentru rezolvarea problemei.

„Am avut şi 30 de kilometri de TIR-uri care aproape că ajungeau la Suceava la un moment dat. Aici va trebui să găsim nişte soluţii. Au fost nemulţumiri din partea unor oameni şi faptul că unii şoferi au mers pe drumuri laterale, au stricat drumuri comunale, drumuri judeţene, au blocat şi nu puteau ieşi oamenii la câmp sau să iasă cu recolta", a spus Flutur, citat de Agerpres.

Preşedintele CJ a subliniat faptul că DN 2 nu este atât de larg încât să permită trecerea în siguranţă a două maşini în sens opus, când sunt camioane ce staţionează. „E o chestiune în care rog Poliţia să fie atentă", a subliniat Flutur.

Conform acestuia, deschiderea unor noi puncte de trecere ar putea contribui la fluidizarea traficului, dar partea ucraineană nu s-a putut conforma încă în acest sens.

„Sperăm să deschidem punctul vamal Vicovu de Sus cât de repede şi Ulma din Suceava şi Racovăţ de la Botoşani. Era un termen, 20 iulie, angajament dat la întâlnirea comună cu Ucraina. Ei nu au putut respecta termenul pentru că la Crasna în Ucraina au încă nişte probleme şi şase kilometri de drum nu e practicabil ca să vină maşinile încoace. Nu depinde de noi. Noi suntem gata şi sper ca într-o lună şi ceva să fie gata şi cel de la Ulma-Rusca", a mai menţionat Gheorghe Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Prima zi cu zero pacienți internați cu COVID-19, de la debutul pandemiei

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
175

Cadrele medicale de la Spitalul Județean au avut parte de o zi specială. Miercuri, 30 noiembrie, a fost prima zi de la începutul pandemiei Covid, în care pe paturile spitalului nu a fost...

Superliga: George Găman arbitrează meciul restant FC Botoşani - FCSB, disputat de Ziua Naţională

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
111

Arbitrul George Găman va conduce la centru meciul FC Botoşani - FCSB, restanţă din etapa a VI-a a Superligii, care se va disputa, joi, de Ziua Naţională, de la ora 19.00, potrivit News.roGă...

Caravană cu daruri organizată de liceeni pentru o famiie greu încercată

Miercuri, 30 Noiembrie 2022
159

Sub deviza „O faptă bună, pe voluntari îi adună!”, elevi ai Liceului „Regina Maria”, Dorohoi, coordonaţi de doamna profesoară Creţu Dana, au ajuns cu caravana plin...