Președintele CJ Doina Federovici dă replică adversarilor politici

Președintele CJ Doina Federovici dă replică adversarilor politici

Demararea lucrărilor la Drumul Strategi a stârnit din nou reacții virulente din partea politicienilor care nu sunt în aceeași barcă cu actualul președinte al Consiliului Județean, Doina Federovici.

Unii dintre aceștia, în special reprezeantanții ALDE au afirmat că se face prea mult tam-tam și nu este nevoie de festivism pentru a demara și derula proiectul Drumul Strategic.

Acum văd că mulți politicieni se laudă cu Drumul Strategic, dar trebuie subliniat că acel “drum lăsat la cheie vechii conduceri a CJ Botoșani era doar un desen pe hartă, sub formă de brăduț de Crăciun, care lega mai multe comune din sudul județului, majoritatea celor dominate de liberalii din acea vreme. Și aici vorbim de comunele Sulița, Dângeni, Hănești sau Călărași. Dacă ar fi urma traseul din Ghidul de finanțare, care prevedea ca drumul să lege Iași de Vama Rădăuți-Prut, ar fi trecut prin mai multe comune controlate de social-democrați, Vlăsinești, orașul Săveni, Drăgușeni, dar s-a preferat acest traseu sub formă de Brăduț de Crăciun, care a eliminat importanța strategică axei rutiere, a declarat președintele Doina Federovici.

În opinia președintelui Consiliului Județean, conducerea județului de până în 2016, a făcut doar demersuri pentru includerea drumului strategic în Planul de Dezvoltare Regională  și doar s-a elaborat tema de proiectare pentru acest drum.

Pentru că se apropiau alegerile locale din iunie 2016, cu o zi înainte de schimbarea Legii achizițiilor, pe 25 mai, a fost scos la licitație Proiectul Tehnic și consultanța la elaborarea cererii de finanțare, asta deși conducerea Consiliului Județean din acea perioadă știa că acestea vor trebui revizuite. A fost doar un truc electoral. Ulterior, au tot spus că au lăsat “drumul la cheie”, când de fapt era doar un desen pe harta județului”, a concluzionat Doina Federovici.

 

 

Spune-ne opinia ta