Polițiștii locali, pe urma gropilor lăsate în urmă de Nova Apaserv!

Zeci de sancțiuni aplicate operatorului Nova Apaserv, din cauza lipsei de intervenție și refacere a lucrărilor din carosabil, în municipiul Botoșani!

Polițiștii locali, pe urma gropilor lăsate în urmă de Nova Apaserv!

Ca urmare a interpelărilor prezentate de consilierii locali Raluca Curelariu și Eugen Ţurcanu Eugen, în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local de marți, 31 octombrie, reprezentanții Poliției Locale Botoșani susțin că, de la începutul anului şi până în prezent, în conformitate cu atribuțiile legale, polițiștii locali din cadrul Biroului Disciplină în construcţie au organizat şi desfăşurat acţiuni de control pe raza municipiului Botoşani, cu privire la lucrările de construcţie executate, intervenţii în carosabil şi reabilitare, fiind urmărite lucrările de intervenții - refacere în urma execuției lucrărilor la rețelele edilitare.

Astfel, au fost verificate 73 de amplasamente, s-au întocmit 27 de somații către societatea Nova Apaserv, pentru remedierea avariilor identificate pe carosabilul străzilor.

Pentru faptele constatate, lipsa de intervenţie şi refacere a lucrărilor din carosabil (aducerea la forma iniţială) au fost aplicate companiei Nova Apaserv sancțiuni.

Astfel, au fost aplicate 59 de sancţiuni în cuantum de 108.700 lei, 5 sancţiuni în cuantum de 6.600 lei, 20 de sancţiuni în cuantum de 33.000 lei.

De asemenea, reprezentanții Poliției Locale precizează faptul că în practica instituției există procedurile de: prevenire a unor fapte, informarea, consilierea operatorului; Măsuri de intrarea în legalitate şi termene legale; Sancţionarea conform prevederilor legale.

În următoarea perioadă poliţiştii locali din cadrul Biroului Disciplină în construcţie şi serviciul protecţia mediului ”vor intensifica activitatea de control şi monitorizare, a zonelor supuse intervenţiei, pentru soluţionarea unor situaţii  din cele sesizate în cadrul şedinţei de consiliu local (înaintea venirii anotimpului rece), pentru un oraş sigur, curat şi european”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
144

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
522

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
213

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...