Gropile din asfalt prind rădăcini la Botoșani (video)

”Despre aceste avarii de la Nova Apaserv tot auzim de trei ani de zile, nu mai este o scuză, este o boală”, afirmă consilierul local Eugen Cristian Țurcanu.

Gropile din asfalt prind rădăcini la Botoșani (video)

În debutul ședinței de Consiliu Local de astăzi, 31 octombrie 2023, consilierul local Raluca Ștefania Curelariu a avut o interpelare cu privire la gropile rămase de luni de zile în carosabil, urmare a intervențiilor făcute la rețeaua de alimentare cu apă de echipele societății Nova Apaserv Botoșani, care reprezintă un real pericol pentru participanții la trafic, inclusiv pentru pietoni.

Aceasta a atras atenția că pe strada Armoniei din municipiu există o groapă în asfalt de peste 6 luni de zile, solicitând primarului să folosească pârghiile de care dispune pentru a interveni acolo unde societatea Nova Apaserv nu este capabilă.

”Știu că nu ține de primărie, dar primăria are pârghiile să intervină și să astupe gropile făcute de Nova Apaserv. Pe strada Armoniei există o groapă de 6 luni ...vedeți că cineva ar trebui să taie și iarba ... trece de genunchi”, a afirmat aceasta în plenul ședinței.

Problema gropilor din asfalt a fost ridicată și de consilierul local Eugen Cristian Țurcanu, care a atras atenția că ”pe strada fostului Cinema Luceafărul, în zona bisericii Sf. Spiridon, gropile existente obturează foarte mult traficul, în special la primele ore ale dimineții. Despre aceste avarii de la Nova Apaserv tot auzim de trei ani de zile, nu mai este o scuză, este o boală...haideți să le rezolvăm și după aia facturăm, și dacă Nova Apaserv refuză în continuare, degeaba ne lamentăm că nu putem să facem nimic”.

La fel, sunt câteva gropi foarte periculoase pe strada Prieteniei, între Școala nr. 12 și Liceul Electrocontact, pe acolo se parchează pe o parte și vrei, nu vrei, trebuie să treci prin adevărate cratere...la fel, este o străduță între două unități școlare și este plină de trafic”.

În replică, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei a precizat că ”mai toate reclamațiile sau solicitările se referă la intervențiile pe care această societate le face la avarii”.

Au mai reparat o parte din zonele unde au intervenit...sunt într-un dialog pemanent cu ei și fac eforturi să ajungem la un numitor comun. Regulamentul nostru spune că putem interveni și apoi să refacturăm, doar că trebuie să aplicăm sancțiuni. Aceste sancțiuni nu ajută societatea, nici să lucreze mai repede, nici să își revină din parcursul anevoios pe care îl are din punct de vedere financiar, în primul rând...probabil că voi veni cu o solicitare în fața dumneavoastră, ori să modificăm regulamentul, ori să reducem sancțiunea, pentru că înțeleg că a fost o obligație a noastră...când am discutat cu doamna secretar general...nu puteam interveni decât dacă aplicam aceste sancțiuni și dădeam termene...așa funcționează legea, și ori micșorăm aceste sancțiuni din partea primăriei ori o eliminăm de tot, ca să putem interveni cu societatea cu care avem noi contract de reparații străzi, să suplinim acolo unde nu reușește Nova Apaserv.

Dar în ultimul timp, am mai reparat din avarii, dintre cele mai vechi...avem o situație pe care o urmărim”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta