Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

Actualul pod a fost construit în 1933 pe grinzi metalice, fără să fi fost reabilitat sau modernizat de atunci până acum.

Pod nou peste Siret, pe DN 29A Suceava – Dorohoi, de circa 70 de milioane de lei

   Foto: Captură Monitorul de Suceava

Unul dintre cele mai șubrede poduri rutiere de pe un drum național, cel de pe DN 29A Suceava – Dorohoi, la limita dintre Zvoriștea și localitatea botoșăneană Vârfu Câmpului, va fi înlocuit cu unul nou.

Valoarea investiției se ridică la 70 de milioane de lei, lucrările de proiectare și execuție urmând să aibă o durată de trei ani, potrivit prefectului județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Pentru acest pod prezentam anul trecut că exista un raport tehnic de specialitate făcut de un expert tehnic autorizat, încă din 2018. Acesta propunea trei variante, cea mai fiabilă fiind realizarea unui pod nou”, a mai menționat prefectul Moldovan, care a amintit de câteva obiective de infrastructură rutieră pe drumurile naționale la nivelul județului și stadiul acestora.

El a mai arătat că în perioada următoare sunt programate etapele specifice licitației - anunțul de participare la licitație, depunerea și evaluarea ofertelor - din estimări, semnarea contractului de proiectare și execuție a podului urmând să fie în jurul datei de 15 iulie 2024.

Termenul pentru proiectare este de 12 luni, iar pentru execuție este de 24, scrie Monitorul de Suceava.

Actualul pod are o lungime de 172 de metri și a fost construit pe grinzi metalice în 1933, fără a fi reabilitat și modernizat. Are așadar o vechime de 90 de ani și prezintă probleme de siguranță confirmate de un expert tehnic.

Tocmai din cauza stării tehnice, s-a stabilit în vara lui 2023 semaforizarea și circulația pe mijlocul podului, astfel încât să circule doar câte un autovehicul pe pod. Traficul a fost și restricționat pentru autovehiculele cu o greutate mai mare de 7 tone.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
380

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
518

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
635

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...