Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Din aceste ajutoare o parte vor merge și către beneficiarii a trei ONG-uri din Botoșani.

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate de către Guvernul României din Rezervele Statului.

Bunurile au fost aduse la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani, unde este și sediul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani.

Materialele vor deservi unui număr aproximativ de 328 de copii instituționalizați, adică cei care se află în sistemul de protecție socială, în Botoșani. De asemenea, din aceste ajutoare o parte vor merge și către beneficiarii a trei ONG-uri.

Astăzi, la Botoșani, au ajuns materiale de peste 100.000 de euro. Aceste materiale practic se adaugă tuturor investițiilor pe care Consiliul Județean le-a făcut pentru sistemul de protecție al copilului și pentru tot sistemul de protecție socială. Suntem norocoși că avem în sistem profesioniști adevărați care pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Este de datoria noastră să le mulțumim atunci când este cazul. Ajutoarele mai ajung și la trei ONG-uri: Casa Ioana, Casa Ruxandra și pentru copiii de la Hand of Help, unde sunt cei mai mulți astfel de copii, mai exact 50 de beneficiari, iar diferența rămâne la noi în sistem”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

În total, la nivelul țării sunt 10.500 de beneficiari care vor primi paturi noi, saltele, pături, perne, lenjerii de pat, dar și haine.

„Prima zi a anotimpului primăvara mă găsește aici, la Botoșani, un loc foarte drag mie, cu oameni speciali. Cu prilejul recepționării materialelor primite de la Administrația Națională a Rezervelor Statului pentru Botoșani vor fi materiale pentru cei 328 de beneficiari instituționalizați atât în centrele din subordinea DGASPC, cât și pentru copiii care se află în grija ONG-urilor. Este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult alături de eforturile făcute de Consiliul Județean, DGASPC Botoșani și alături de tot ceea ce înseamnă munca și rezultatele colegilor mei parlamentari cărora vreau să le mulțumesc. Avem în total 10.500 de beneficiari din întreaga țară, care primesc paturi noi, saltele, pături, perne, lenjerii de pat la număr dublu și hăinuțe atât cât s-a putut asigura de la Rezervele Statului. Aici am oameni extraordinari, pe care îi iubesc din tot sufletul și pe care îi respect pentru tot ceea ce fac pentru locuitorii județului Botoșani”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Erau copii care dormeau pe saltele cu ploșnițe”

Ministrul Familiei a povestit la Botoșani că a solicitat acest sprijin din partea Administrației Naționale pentru Rezervele Statului, deoarece într-o vizită într-un județ din țară a întâlnit copii care dormeau pe saltele cu ploșnițe.

„A fost o întrebare pe care am adresat-o Administrației Naționale pentru Rezervele Statului, după vizitele pe care le-am desfășurat în teritoriu. Am ajuns într-un județ, nu Botoșani, alt județ, dar nu voi da numele ca să nu existe supărări. Acolo erau copii care dormeau pe saltele și acele saltele aveau ploșnițe. Odată întâmplat un astfel de incident într-un centru, indiferent de câte activități de deratizare ai face, categoric nu pot fi distruse. De aceea trebuie înnoite și era nedrept să facem solicitare doar pentru un județ, așa că am făcut pentru toți copiii. Am avut înțelegere și sprijin din partea Administrației Naționale pentru Rezervele Statului”, a adăugat Natalia Intotero.

Doina Nacu, directoarea Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani, a explicat că materialele vor fi date spre folosință în funcție de solicitările centrelor.

„Noi în fiecare an cumpărăm în funcție de gradul de uzură. Primim referatele de la centre și ne spun câte le trebuie, așa că tot timpul cumpărăm, dar niciodată nu am avut așa o rezervă mare. Le vom da în folosință în funcție de necesități”, a explicat Doina Nacu, director DGASPC din Botoșani.

La vizita ministrului în Botoșani au mai participat deputații Alexandra Huțu, Dan Șlincu, Marius Budăi, senatorul Lucian Trufin și subprefecții Paula Berențan și Tiberiu Manolache.











 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
976

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9415

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1300

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...