Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Din aceste ajutoare o parte vor merge și către beneficiarii a trei ONG-uri din Botoșani.

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate de către Guvernul României din Rezervele Statului.

Bunurile au fost aduse la Centrul Prietenia din municipiul Botoșani, unde este și sediul Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani.

Materialele vor deservi unui număr aproximativ de 328 de copii instituționalizați, adică cei care se află în sistemul de protecție socială, în Botoșani. De asemenea, din aceste ajutoare o parte vor merge și către beneficiarii a trei ONG-uri.

Astăzi, la Botoșani, au ajuns materiale de peste 100.000 de euro. Aceste materiale practic se adaugă tuturor investițiilor pe care Consiliul Județean le-a făcut pentru sistemul de protecție al copilului și pentru tot sistemul de protecție socială. Suntem norocoși că avem în sistem profesioniști adevărați care pun foarte mult suflet în ceea ce fac. Este de datoria noastră să le mulțumim atunci când este cazul. Ajutoarele mai ajung și la trei ONG-uri: Casa Ioana, Casa Ruxandra și pentru copiii de la Hand of Help, unde sunt cei mai mulți astfel de copii, mai exact 50 de beneficiari, iar diferența rămâne la noi în sistem”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean (CJ) din Botoșani.

În total, la nivelul țării sunt 10.500 de beneficiari care vor primi paturi noi, saltele, pături, perne, lenjerii de pat, dar și haine.

„Prima zi a anotimpului primăvara mă găsește aici, la Botoșani, un loc foarte drag mie, cu oameni speciali. Cu prilejul recepționării materialelor primite de la Administrația Națională a Rezervelor Statului pentru Botoșani vor fi materiale pentru cei 328 de beneficiari instituționalizați atât în centrele din subordinea DGASPC, cât și pentru copiii care se află în grija ONG-urilor. Este un lucru firesc să încercăm să facem mai mult alături de eforturile făcute de Consiliul Județean, DGASPC Botoșani și alături de tot ceea ce înseamnă munca și rezultatele colegilor mei parlamentari cărora vreau să le mulțumesc. Avem în total 10.500 de beneficiari din întreaga țară, care primesc paturi noi, saltele, pături, perne, lenjerii de pat la număr dublu și hăinuțe atât cât s-a putut asigura de la Rezervele Statului. Aici am oameni extraordinari, pe care îi iubesc din tot sufletul și pe care îi respect pentru tot ceea ce fac pentru locuitorii județului Botoșani”, a declarat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

„Erau copii care dormeau pe saltele cu ploșnițe”

Ministrul Familiei a povestit la Botoșani că a solicitat acest sprijin din partea Administrației Naționale pentru Rezervele Statului, deoarece într-o vizită într-un județ din țară a întâlnit copii care dormeau pe saltele cu ploșnițe.

„A fost o întrebare pe care am adresat-o Administrației Naționale pentru Rezervele Statului, după vizitele pe care le-am desfășurat în teritoriu. Am ajuns într-un județ, nu Botoșani, alt județ, dar nu voi da numele ca să nu existe supărări. Acolo erau copii care dormeau pe saltele și acele saltele aveau ploșnițe. Odată întâmplat un astfel de incident într-un centru, indiferent de câte activități de deratizare ai face, categoric nu pot fi distruse. De aceea trebuie înnoite și era nedrept să facem solicitare doar pentru un județ, așa că am făcut pentru toți copiii. Am avut înțelegere și sprijin din partea Administrației Naționale pentru Rezervele Statului”, a adăugat Natalia Intotero.

Doina Nacu, directoarea Direcției de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) din Botoșani, a explicat că materialele vor fi date spre folosință în funcție de solicitările centrelor.

„Noi în fiecare an cumpărăm în funcție de gradul de uzură. Primim referatele de la centre și ne spun câte le trebuie, așa că tot timpul cumpărăm, dar niciodată nu am avut așa o rezervă mare. Le vom da în folosință în funcție de necesități”, a explicat Doina Nacu, director DGASPC din Botoșani.

La vizita ministrului în Botoșani au mai participat deputații Alexandra Huțu, Dan Șlincu, Marius Budăi, senatorul Lucian Trufin și subprefecții Paula Berențan și Tiberiu Manolache. 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Medic botoșănean, despre micile afecțiuni care pot avea consecințe grave. „Au o trusă de urgență pe care o folosesc!”

Luni, 15 Aprilie 2024
610

Despre alergiile de primăvară a auzit toată lumea și ne putem da seama destul de ușor dacă polenul din natură ne face bine sau nu.Dr. Camelia Șurubariu, medic specialist alergolog în...

Sute de reprezentanți ai elevilor din Regiunea Moldovei au venit la Botoșani pentru o sesiune de formare! (foto, video)

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
567

În jur de 100 de elevi din liceele din zona Moldovei au ajuns, vineri după-amiază, la Botoșani pentru a participa la o sesiune de formare. Mai precis, este vorba despre Sesiunea Regională de...

Medicul care a ales să profeseze la Botoșani pe o specialitate mai puțin cunoscută. „Lumea nu știa cu ce se mănâncă”

Vineri, 12 Aprilie 2024
3225

Medicul Camelia Șurubariu lucrează în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani în cabinetul de alergologie de mai bine de 10 ani. După ce și-a finalizat studii...