Cartierele unde botoșănenii trăiesc mai rău ca în sat. „La țară se circulă în condiții mai bune”/„Poate cu ajutorul presei...” (foto, video)

Intervențiile defectuoase ale societății Nova Apaserv în municipiul reședință de județ au stârnit contre în ședința de Consiliu Local.

Cartierele unde botoșănenii trăiesc mai rău ca în sat. „La țară se circulă în condiții mai bune”/„Poate cu ajutorul presei...” (foto, video)

Mai mulți cetățeni ai municipiului Botoșani s-au plâns consilierilor locali că în unele cartiere se trăiește mai rău ca în sat din cauza avariilor care apar de pe o zi pe alta. Botoșănenii s-au declarat nemulțumiți de activitatea societății de apă, dar mai ales cu privire la intervențiile pe care angajații societății le au în cazul avariilor.

În cadrul ședinței de Consiliu Local din ziua de 28 februarie 2024, mai mulți consilieri au avut interpelări pe acest subiect.

„La țară se circulă în condiții mai bune, se trăiește în condiții mai bune”

Consilierul local Maricel Maxim a intervenit în cadrul ședinței declarându-se nemulțumit de faptul că tot botoșănenii vor plăti pentru avariile produse de Nova Apaserv.

O groază de avarii la apă. O să spuneți că nu este treaba noastră, că nu trebuie să facem noi asta, dar totuși suntem un municipiu cu peste 80.000 de locuitori și trebuie să avem reglate aceste lucruri, să nu avem costuri suplimentare, pierderi. Ajungem tot noi să le plătim”, a declarat Maricel Maxim.

Pe acest subiect a intervenit și Andrei Amos, care a spus că profită de prezența presei în sala de ședință, știind că municipalitatea nu găsește soluții. Consilierul a adus în discuție o avarie de pe strada Crinilor, la intersecția cu strada Grigore Antipa, dar și cea de pe strada Cernavodă.

Cetățenii care locuiesc în cartierele respective s-au plâns consilierului că trăiesc mai rău ca la sat și că umblă cu cizme de cauciuc.

Este o avarie la apă la intersecția străzilor Crinilor cu Grigore Antipa. Avaria este acolo de mai bine de 10 zile acolo. Știu că nu este de competența Consiliului Local, dar poate cu ajutorul presei se va interveni acolo și se va astupa pierderea a zeci sau sute de metri cubi de apă. Am sunat și la avarii apă, dar nu a venit nimeni acolo de zeci de zile. O altă problemă este pe strada Cernavodă la intersecția cu strada Crinilor. Nu știu dacă a fost cineva dintre dumneavoastră acolo, dar oamenii circulă cu cizme de cauciuc. La țară se circulă în condiții mai bune, se trăiește în condiții mai bune. Cetățenii de acolo spun că plătesc taxe și impozite la municipalitate și nu au condiții de trai”, a declarat Andrei Amos.

Consilierul i-a solicitat edilului-șef să îi spună care este planul său pentru situațiile de acolo.

Care este planul dumneavoastră pentru situațiile de acolo?”, a adăugat Andrei Amos.

„Nu cred că este corect să profităm de prezența presei în sală”

Cu privire la aspectele semnalate de consilierii locali, edilul-șef al municipiului Botoșani a răspuns tăios, spunând că nu este în sarcina Primăriei. De altfel, primarul a părut supărat de faptul că Andrei Amos a profitat de prezența reprezentanților mass-mediei în sală pentru a avea o interpelare pe această problemă.

Avariile la apă chiar dacă au fost menționate și de domnul coleg Amos nu sunt în sarcina Primăriei. Facem ce putem, îi amendăm, mai reparăm în locul lor și nu cred că este corect să profităm de prezența presei în sală pentru a transmite mesaje către societăți care nu sunt în subordinea Consiliului Local”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani.

Eugen Țurcanu a ținut să îi reamintească edilului-șef că Primăria municipiului Botoșani deține acțiuni în procent de 2% în cadrul societății Nova Apaserv.

Vă reamintesc că suntem acționari la Nova Apaserv. Deci Nova Apaserv nu este așa o entitate a nimănui și noi nu avem nicio pârghie acolo. De bine, de rău avem un cuvânt de spus în adunarea generală a acționarilor. Vocea noastră poate fi auzită în mod oficial. Nu o spun acum că este presa în sală”, a completat și Eugen Țurcanu.

„Și eu, Cătălina Lupașcu, am avut probleme în zona în care locuiesc”

Deși primarul Cosmin Andrei s-a spălat pe mâini spunând că nu este de competența Consiliului Local să rezolve avariile de la Nova Apaserv, consilierul Cătălina Lupașcu a venit cu o „rugăminte” către edilul-șef.

Am o rugăminte, de fapt și în același timp o solicitare. Domnule primar, atunci când există o avarie pe domeniul public este o problemă a Primăriei municipiului Botoșani, deoarece domeniul public este al municipiului Botoșani”, a spus Cătălina Lupașcu.

Mai mult decât atât, consilierul a declarat că cetățenii de bună credință semnalează aceste avarii, dar vine în sarcina Primăriei să ia măsurile necesare pentru remedierea problemelor.

Dacă avem respect față de cetățeni, la Primăria municipiului Botoșani ar trebui să existe un număr de telefon la care cetățenii de bună credință să anunțe Primăria municipiului Botoșani că pe domeniul public curge apa de o săptămână. Vă sugerez să faceți acest lucru, deoarece și eu, Cătălina Lupașcu, am avut probleme în zona în care locuiesc. Sunam la Nova Apaserv și cei de acolo răspundeau când și cum vor. Dar nu este o problemă a cetățeanului Cătălina Lupașcu. Eu, de bună credință, așa cum și cetățenii cu care a vorbit domnul Amos Andrei de bună credință sesizează problema în plenul CL. Din punctul meu de vedere, în momentul în care această sesizare a ajuns aici în secunda doi ar trebui în secunda doi din primăria municipiului Botoșani să plece către Nova Apaserv o adresă sau ce știți dumneavoastră”, a adăugat Cătălina Lupașcu.

Cătălina Lupașcu i-a sugerat primarului Cosmin Andrei să facă public un număr de telefon la care cetățenii să sune când au probleme de acest gen.

Eventual, să dați în responsabilitatea unei persoane ca să faceți public numărul de telefon la care cetățenii de bună credință să sune și dumneavoastră să discutați cu cei de la Nova Apaserv”, a mai spus Cătălina Lupașcu.

„Am intrat cu toții în campania electorală mult mai devreme”

Ca răspuns la cele zise de consilierul Cătălina Lupașcu, viceprimarul Liviu Toma a intervenit spunând că Primăria Municipiului Botoșani deține acțiuni la Nova Apaserv, dar care nu îi permit să ia decizii în acest sens.

Țin să vă reinformez că, într-adevăr, deținem acțiuni la Nova Apaserv, dar este vorba despre 2% și dacă este să o luăm matematic aproape că nu putem schimba deciziile de acolo având în vedere că majoritar este Consiliul Județean”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Mai mult decât atât, Liviu Toma a acuzat-o pe consilieră că ar face campanie electorală.

Nu sunt de acord să aducem în discuție niște chestiuni care știți foarte bine că noi nu putem lua decizii, așa cum nu putem lua decizii cu privire la Palatul Împăratului de la București care se construiește acum și dacă mai stăm puțin o să îl aducem și pe ăsta în discuție (...) Aceste chestiuni le discutăm ca să dăm impresia că ne pricepem la orice: la educație, la gaz și la deșeuri, oriunde, dar nu este chiar așa. Dacă vreți să stabiliți un alt reprezentant în AGA oricând sunt dispus să votez un alt coleg, dar cred că am intrat cu toții în campania electorală mult mai devreme și nu cred că era cazul”, a conchis viceprimarul Liviu Toma.

Cătălina Lupașcu a intervenit spunând, dezamăgită, că cel care face campanie electorală este chiar viceprimarul Liviu Toma, care a vorbit despre ”împărați”.

Dacă este vorba despre campanie electorală, cred că dumneavoastră o faceți, vorbind de împărați”, a completat Cătălina Lupașcu.

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
989

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9433

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1301

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...