Constructori stabiliți pentru reabilitarea Blocului alimentar de la Spitalul Județean „Mavromati”!

Va fi construită și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice cu putere peste 22 kW, cu două puncte de încărcare.

Constructori stabiliți pentru reabilitarea Blocului alimentar de la Spitalul Județean „Mavromati”!

Renovarea și modernizarea a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” intră în linie dreaptă.

Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean a admis oferta depusă de către asocierea condusă de firma Spectrum Secure Construction.

„Suntem determinați să construim, să reabilităm și să dotăm Spitalul Județean de Urgență «Mavromati» cu tot ceea ce este necesar pentru a oferi cele mai bune servicii medicale. Avem nevoie de un sistem de sănătate mai performant, care presupune, pe lângă serviciile medicale, și pe cele de cazare și asigurarea hranei pacienților. Aceste activități conexe trebuie și ele să fie la standarde adecvate vremurilor și de aceea proiectul de reabilitare a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean era imperios necesar. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului și pentru care am atras finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În următoarele săptămâni, vor fi mutate bucătăria și spălătoria Spitalului Județean, astfel încât în cel mai scurt timp să poată fi emis ordinul de începere a lucrărilor și predarea clădirii către constructor.

Valoarea totală a proiectului este de 9 milioane de lei, echivalentul a 1,8 milioane de euro. 5 milioane de lei sunt fonduri atrase din PNRR, iar diferența de 4 milioane de lei este asumată de către Consiliul Județean Botoșani și va fi asigurată din fonduri proprii.

Prin proiect se urmărește efectuarea lucrărilor de termoizolare a pereților și a planșeelor. Se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se vor reface instalațiile electrice, termice, apă și gaz, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele și acoperișul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice. De asemenea, se vor reface circuitele, astfel încât acestea să corespundă cu noile prevederi ale legislației sanitare.

Va fi construită și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice cu putere peste 22 kW, cu două puncte de încărcare.

Modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean este unul dintre proiectele noastre majore la care lucrăm zi de zi. Vom continua pe această linie a investițiilor pentru că este singura care poate, în multe cazuri, să facă diferența. Avem determinarea de a trece peste toate piedicile și de a face la Botoșani un spital modern, așa cum cer vremurile pe care le trăim”, a reiterat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
346

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
368

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
222

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...