Constructori stabiliți pentru reabilitarea Blocului alimentar de la Spitalul Județean „Mavromati”!

Va fi construită și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice cu putere peste 22 kW, cu două puncte de încărcare.

Constructori stabiliți pentru reabilitarea Blocului alimentar de la Spitalul Județean „Mavromati”!

Renovarea și modernizarea a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” intră în linie dreaptă.

Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean a admis oferta depusă de către asocierea condusă de firma Spectrum Secure Construction.

„Suntem determinați să construim, să reabilităm și să dotăm Spitalul Județean de Urgență «Mavromati» cu tot ceea ce este necesar pentru a oferi cele mai bune servicii medicale. Avem nevoie de un sistem de sănătate mai performant, care presupune, pe lângă serviciile medicale, și pe cele de cazare și asigurarea hranei pacienților. Aceste activități conexe trebuie și ele să fie la standarde adecvate vremurilor și de aceea proiectul de reabilitare a clădirii în care funcționează blocul alimentar, magazia de alimente și spălătoria Spitalului Județean era imperios necesar. Este un proiect complex, la care au muncit echipele reunite ale Consiliului Județean și Spitalului și pentru care am atras finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR)”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În următoarele săptămâni, vor fi mutate bucătăria și spălătoria Spitalului Județean, astfel încât în cel mai scurt timp să poată fi emis ordinul de începere a lucrărilor și predarea clădirii către constructor.

Valoarea totală a proiectului este de 9 milioane de lei, echivalentul a 1,8 milioane de euro. 5 milioane de lei sunt fonduri atrase din PNRR, iar diferența de 4 milioane de lei este asumată de către Consiliul Județean Botoșani și va fi asigurată din fonduri proprii.

Prin proiect se urmărește efectuarea lucrărilor de termoizolare a pereților și a planșeelor. Se va înlocui tâmplăria interioară și exterioară, se vor reface instalațiile electrice, termice, apă și gaz, se va monta aparatură nouă de iluminat, se vor reface trotuarele și acoperișul, pe care se vor monta panouri fotovoltaice. De asemenea, se vor reface circuitele, astfel încât acestea să corespundă cu noile prevederi ale legislației sanitare.

Va fi construită și o stație de încărcare rapidă pentru vehicule electrice cu putere peste 22 kW, cu două puncte de încărcare.

Modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar botoșănean este unul dintre proiectele noastre majore la care lucrăm zi de zi. Vom continua pe această linie a investițiilor pentru că este singura care poate, în multe cazuri, să facă diferența. Avem determinarea de a trece peste toate piedicile și de a face la Botoșani un spital modern, așa cum cer vremurile pe care le trăim”, a reiterat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sirop de tuse pentru copii retras din farmacii! Toxina periculoasă pe care o conține!

astăzi, 09:30
100

Retragerea urmează unui raport al autorităţii de reglementare din Nigeria, de miercuri, care a detectat pentru prima dată toxina într-un lot de sirop pentru copii Benylin.Autoritatea de ...

Preot botoșănean hirotonit la Catedrala Mitropolitană din Iași! (foto)

astăzi, 08:13
509

Credincioșii care au mers, duminică, Catedrala Mitropolitană din Iași au luat parte la dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, specifică duminicilor Postului Mare.Sfân...

Acuzații pe axa politică după FC Botoșani – FC U Craiova 4-1. ”Nu se poate așa ceva!”

astăzi, 07:45
642

Centralul argeșean și-a schimbat două decizii la VAR, în prim plan fiind de fiecare dată echipa lui Valeriu Iftime. Mai întâi, la 0-0, Călin le-a dat penalty moldovenilor pentru...