Patrimoniul Muzeului Județean de Istorie a fost mutat în clădirea CEC (fotogalerie)

Patrimoniul Muzeului Județean de Istorie a fost mutat în clădirea CEC (fotogalerie)

Operațiunea de mutare a patrimoniului Muzeului Județean de Istorie din Botoșani din clădirea care va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare în clădirea CEC, este în plină derulare. Cele aproximativ 150.000 de piese de patrimoniu din colecțiile de arheologie, istorie, istorie contemporană și istorie modernă sunt mutate cu grijă cu sprijinul militarilor.

Reabilitarea clădirii Muzeului va începe imediat ce proiectul constructorului va primi toate avizele, iar Compania Națională de Investiții (CNI) va da ordinul de începere a lucrărilor. Aceasta presupune lucrări de amploare de consolidare a fundației, structurii, dar și înălțarea mansardei, pentru a se putea amenaja aici spațiile administrative.

De asemenea, se vor reface tencuiala, finisajele și elementele decorative. La finalul lucrărilor, spațiul expozițional va fi extins de la 17 săli la 23 de săli de expunere. În plus se vor crea noi spații pentru ateliere creative și săli multimedia.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 36 de milioane de lei, din care partea de cofinanțare a Consiliului Județean este de aproximativ 577 de mii de lei.










 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
265

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
695

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
636

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...