Autoritățile au în vedere înființarea de noi unități de pompieri și achiziționarea de noi autospeciale de intervenție (video)

Autoritățile au în vedere înființarea de noi unități de pompieri și achiziționarea de noi autospeciale de intervenție (video)

În cadrul vizitei de miercuri, Raed Arafat a declarat că acum sunt puse pe foaie două proiecte importante pentru Inspectoratele Județene pentru Situații de Urgență (IJSU). Este vorba despre înființarea de noi unități de pompieri și achiziționarea de noi autospeciale de intervenție.

Potrivit acestuia, sunt contractate 476 de mașini de pompieri, din care 200 sunt de capacitate de 10.000 de litri și 276 au capacitate de 4.000 de litri.

„Cele de 10.000 de litri au început să fie distribuite. La Botoșani aveți deja prima mașină sosită și urmează să ajungă și alte mașini la nivelul județului. Cele de 4.000 urmează să înceapă livrarea în cursul acestui an”, a precizat Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, înființarea de noi unități de pompieri este în vizorul Ministerului Afacerilor de Interne, a Inspectoratului General și al Departamentului pentru Situații de Urgență, fiind vorba de un proiect implementat prin fonduri europene.

„Deschiderea unor noi unități de pompieri este în vizorul Ministerului de Interne și al Inspectoratului General și al Departamentului și avem un proiect pe care sperăm să îl implementăm prin fonduri europene, prin care vedem înființarea a 100 noi unități de pompieri, mai ales în zonele rurale. De ce? Pentru că acolo avem întârzierea la reacție. Și atunci micșorarea timpului de reacție va fi prin două aspecte. Unu, modernizarea parcului auto al pompierilor care ar trebui să se finalizeze către sfârșitul anului viitor. Asta înseamnă mașini mai moderne, care merg cu viteză mai mare în comparație cu mașinile actuale învechite pe care le avem. Cele de nouă tone merg, de exemplu, cu 30 de kilometri pe oră. Doi. Mai multe subunități și micșorarea distanței pentru intervenție. Asta va conta și pe partea medicală și la incendii”, a adăugat Arafat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Prefectul Sorin Cornilă cere directorilor de instituții cu atribuții în domeniul sănătății să facă front comun: „Calitatea serviciilor medicale lasă de dorit” (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
240

Este vorba despre directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) și directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS), despre care prefectul spune că reprezintă un factor decizional în aceast...

Deficit de medici de familie în județul Botoșani. Jumătate din cei existenți au mai mult de 65 de ani (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
221

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, Alina Mustiață, directorul Casei de Asigurări de Sănătate din Botoșani, a prezentat situația medicilor de familie în județ. Aceasta a m...

Măsuri de securitate înăsprite la Maternitate pentru protecția personalului medical (video)

Joi, 28 Septembrie 2023
460

În urma evenimentelor petrecute la Maternitatea din Botoșani, în ultima perioadă, conducerea Spitalului Județean „Mavromati” a hotărât înăsprirea măsurilor de...