Semaforul cu buton de pe Bulevardul „Mihai Eminescu” a devenit funcțional (fotogalerie)

Semaforul cu buton de pe Bulevardul „Mihai Eminescu” a devenit funcțional (fotogalerie)

Începând de astăzi, un nou semafor este funcțional în municipiul Botoșani. Atât pietonii, cât și șoferii vor trebui să fie atenți în zona Pietonalului „Unirii”, la trecerea de pietoni spre Parcul „Mihai Eminescu” întrucât de astăzi este funcțional semaforul cu buton, informează reprezentanții Primăriei municipiului Botoșani.

Obiectivul a fost realizat în cadrul proiectului „Semaforizare inteligentă a trecerilor de pietoni situate în Calea Națională – zona BRD și Bulevardul Mihai Eminescu – zona monument Parcul Mihai Eminescu”.

Instalația de semaforizare de pe Bulevardul Mihai Eminescu include:

- Lămpi LED de mare intensitate, cu aprindere instantanee, de iluminat stradal (iluminează trecerea de pietoni pe faza de traversare, cu rol de sporire a vizibilității)

- Semafoare de vehicule

- Semafoare pentru pietoni

- Semafoare acustice pentru persoanele cu deficiențe de vedere

- Butoane pietonale și indicatoare prevăzute cu LED-uri verzi (luminează intermitent numai pe perioada de acțiune, până la prima apăsare. După apăsarea butoanelor, acestea se sting, indicând luarea în considerare a comenzii)

- Automate de dimensiuni reduse (dedicate automatizării instalațiilor de semaforizare rutieră, care se vor monitoriza online).️

Au mai fost executate lucrări privind montări de țevi de protecție și cabluri subterane, consolidare stâlpi sau refacerea suprafețelor carosabile și trotuarelor. În curs de finalizare este și lucrarea de pe Calea Națională, din zona BRD. În această zonă, semaforul va fi funcțional în scurt timp.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
335

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
625

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
558

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...