Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Școală modernă pentru elevii din Gorbănești. Unitatea de învățământ a fost reabilitată printr-un proiect european în valoare de peste un milion de lei (fotogalerie)

Elevii din Gorbănești vor învăța, din toamnă, într-o școală modernă și vor putea face sport pe un teren sintetic, modernizat și cu nocturnă, în urma proiectului „Reabilitare Școală Gimnazială nr. 1 din Gorbănești”, în valoare de 220.000 de euro, iar partea de cofinanțare a fost asigurată din bugetul local, care a depășit 160.000 de lei.

La sfârșitul acestei săptămâni a avut loc inaugurarea unității de învățământ la care au participat Doina Federovici, președinta Consiliului Județean, inspectorii școlari generali și adjuncți, senatorul Lucian Trufin, ministrul Muncii, Marius Budăi, deputatul Alexandra Huțu, cadre didactice și consilieri județeni, iar slujba a fost oficiată de un sobor de preoți.

Comuna Gorbănești este administrată de către unul dintre cei mai tineri primari, Ionuț Melinte, care a reușit deja să atragă 12,5 milioane de lei pentru reabilitarea infrastructurii rutiere prin Programul „Anghel Saligny”. 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cupă de curling la Botoșani! Se întrec echipe formate din profesori din șase județe (foto, video)

Vineri, 8 Decembrie 2023
412

Profesori din Botoșani și din alte cinci județe s-au reunit, vineri, la Cornișa Aqua Park&Sports în cadrul unei competiții sportive inedite.Este vorba despre prima ediție a „...

„Vine Crăciunul cel sfânt”, seară de colinde cu emoție și magie la Botoșani. „Mi-am făcut curaj...” (foto, video)

Vineri, 8 Decembrie 2023
1858

La o zi după ce a venit Moș Nicolae cu daruri în ghetuțele copiilor, botoșănenii și nu doar au avut parte de o seară magică, în spiritul sărbătorilor de iarnă. Iustina Irimia Ce...

Cazuri de rujeolă la Botoșani, patru copii de până la 4 ani au ajuns la spital (video)

Joi, 7 Decembrie 2023
399

Medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a precizat într-o conferință de presă că s-au înregistrat și la Botoșani cazuri d...