Potrivit lui Liviu Toma, viepreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean BotoÈ™ani, începând cu data de 1 februarie, societatea Diasil, cea care administreză È™i depozitul de la Stăuceni, a început să colecteze deÈ™eurile din zona 3, respectiv oraÈ™ul ȘtefăneÈ™ti È™i alte opt comune.
În perioada imediat următoare se vor semna contractele È™i pentru zona 1-Dorohoi, Darabani, È™i zona 4-municipiul BotoÈ™ani, oraÈ™ul Bucecea, È™i mai multe comune, unde licitaÈ›iile au fost câÈ™tigate de Floorconstruct, respectiv societatea Urban Serv.
Pentru zonele 2 È™i 5, Săveni È™i Flămânzi, licitaÈ›ia a fost câÈ™tigată tot de societatea Diasil, dar în acest caz există o contestaÈ›ie la Curtea de Apel Suceava.
"După ce se semnează contractul urmează o perioadă de maxim 56 de zile perioada de mobilizare. Contractul este pe perioadă de opt ani de zile. Urban Serv cu siguranță va trebui să îÈ™i dimenzioneze organigrama să acopere toată zona 4. Există È™i un calendar, comunicarea către UAT-uri a deciziilor Comisiei NaÈ›ionale de SoluÈ›ionare a ContestaÈ›iilor, care mai apoi vor trebui să elibereze hotărâri de mandatare a reprezentantului pentru avizare tarife, iar ADI Eco Proces, prin AGA, va aviza tarifele. Se vine cu un tarif mai mic, adjudecarea prin licitaÈ›ie înseamnă un tarif mai mic", a precizat Liviu Toma.
Semnarea acestor contracte, cu noile firme care au câÈ™tigat licitaÈ›iile în cadrul masterplanului pe deÈ™euri, reprezintă o lovitură pentru operatorii de salubritate mai mici de la nivel local, care nu vor mai putea desfășura activitate. În plus, noii câÈ™tigători nu pot subcontracta.
"Masterplanul a fost gândit în aÈ™a fel încât delegarea serviciilor să se facă prin licitaÈ›ie È™i s-a dat posibilitatea tuturor firmelor să participe, să se asocieze", a mai spus vicepreÈ™edintele Consiliului JudeÈ›ean.