Olguta Vasilescu anunta disponibilizari sau taieri de salarii in primarii si CJ-uri: Se vor intinde cat le este plapuma

Olguta Vasilescu anunta disponibilizari sau taieri de salarii in primarii si CJ-uri: Se vor intinde cat le este plapuma

Lia Olguța Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca grila de salarizare pentru administratia publica locala prevazuta in noua Lege a salarizarii ar putea duce la concedieri sau taieri de salarii, pentru ca administratiile locale "se vor intinde cat le este plapuma".

In conditiile in care unitatile administrativ-teritoriale vor putea sa stabileasca singure nivelul salarizarii, cu respectarea limitelor prevazute de Legea salarizarii, Vasilescu nu a exclus ca unele primarii sau consilii judetene sa recurga la disponibilizari sau la diminuarea unor salarii.

"Dupa aparitia acestei legi, dat fiind ca coeficientul (sic!) din administratia publica locala este destul de urcat, sunt absolut convinsa ca foarte multi primari sau presedinti de consilii judetene sau consilii locale si consilii judetene vor analiza foarte bine daca mai au nevoie de acelasi numar de oameni in administratie. Asta sunt convinsa ca se va intampla si cred ca asta este temerea, de fapt", a declarat ministrul Muncii luni seara, intr-o emisiune la Antena3.

Ea a aratat ca in Romania sunt comune care, in momentul de fata, nu pot sa isi plateasca salariatii din veniturile proprii si care vor trebui sa se descurce.

"Nu mai vorbim ca nu mai pot sa construiasca un drum, nu mai pot sa renoveze o gradinita pentru ca trebuie sa dea salariile. Ei bine, toate aceste administratii se vor intinde de acum inainte cat le este plapuma. Isi permit sa dea salarii, le vor da. Nu-si permit, le vor diminua", a declarat ministrul.

Sindicatele din administratia publica au anuntat greva si organizarea unui miting, miercuri, cand va fi dezbatut proiectul Legii salarizarii in plenul Comisiei pentru Munca din Camera Deputatilor, angajatii din administratie fiind nemultumiti de proiectul Legii salarizarii unitare si de lipsa unei grile de salarizare.

Legea salarizarii unitare a trecut, marti, de Senat si merge la Camera Deputatilor, decizionala.

Tot marti, presedintele Klaus Iohannis a promulgat ordonanta de urgenta prin care se elimina plafoanele pentru cheltuielile din bugetele locale, arata Ziare.com.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...