OCPI a finalizat înregistrarea proprietăților din comuna Mihai Eminescu

OCPI a finalizat înregistrarea proprietăților din comuna Mihai Eminescu

Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților din comuna Mihai Eminescu, din județul Botoșani. Astfel, în urma lucrărilor de înregistrare sistematică au fost înregistrate 16.919 de imobile, având 8.693,09 de hectare de teren.

Finanțarea a fost asigurată prin Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, care face obiectul Axei prioritare 11 - Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăților în cadastru și cartea funciară, din cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020 și prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Noile cărți funciare vor fi eliberate gratuit pentru cetățeni

Documentele tehnice ale cadastrului vor fi afișate la sediul primăriei din comuna Mihai Eminescu și pe site-ul Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) la adresa http://www.ancpi.ro/pnccf/, începând cu data de 20.06.2022, pentru 60 de zile, perioadă în care persoanele interesate pot depune contestații sau cereri de rectificare.

PNCCF are ca obiectiv înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România, în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI și din fonduri externe nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

De asemenea, în cadrul Programul național de cadastru și carte funciară, lucrările de înregistrare sistematică pot fi finanțate și din bugetele locale ale UAT-urilor.

ANCPI este beneficiarul Proiectului major „Creșterea gradului de acoperire și de incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, inclus în Axa prioritară 11 din POR 2014-2020. Proiectul completează obiectivul PNCCF, prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de UAT-uri situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 – cofinanțare de la bugetul de stat.

Mai multe informații despre PNCCF și despre proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” sunt disponibile pe site-ul www.ancpi.ro.

(Comunicat de presă emis de OCPI Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
185

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
270

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
400

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...