Toate construcțiile fără autorizație vor fi dărâmate, în urma unei acțiuni demarate de Primărie (fotogalerie)

Toate construcțiile fără autorizație vor fi dărâmate, în urma unei acțiuni demarate de Primărie (fotogalerie)

Autoritățile locale au demarat o amplă acțiune de verificare a tuturor construcțiilor de pe raza municipiului Botoșani, urmând ca cele neautorizate să fie dărâmate, a anunțat primarul Cosmin Andrei.

„Demolăm toate construcțiile fără autorizație, curățăm orașul de improvizații și redăm aspectul pe care orașul nostru merită să îl aibă! Verificăm tot ce înseamnă construcții pe amplasamentul municipiului Botoșani și intervenim acolo unde proprietarii nu pot justifica cu documente!”, a transmis edilul.

Potrivit sursei citate, astfel de acțiuni au avut loc deja pe străzile Elena Doamna și Tiberiu Crudu, marți și joi, când au fost demolate două anexe gospodărești metalice, una din zidărie și o împrejmuire teren adiacent blocului.

„Pentru acestea nu erau emise autorizații de construcție sau titlu legal pentru suprafața ocupată. Mai mult, la astfel de măsuri s-a ajuns după ce persoanele care dețin construcțiile provizorii nu au demarat niciun demers de a intra în legalitate în baza somațiilor primite”, a precizat Cosmin Andrei.

El a adăugat că, în perioada următoare, va avea loc o nouă dezafectare privind construcția și amplasarea unui chioșc metalic în curtea Școlii Gimnaziale nr. 7 Botoșani.

Operațiunile de dezafectare au fost efectuate de Direcția Servicii Publice, Sport și Agrement, Poliția Locală, Direcția de Edilitare și Serviciul pentru Patrimoniu.





 

 

Spune-ne opinia ta