O nouă creșă va fi construită în municipiul Botoșani

După ce în urmă cu trei zile primarul municipiului Botoșani inaugura prima creșă construită de la Revoluție încoace, acum edilul anunță construirea altei astfel de unități.

O nouă creșă va fi construită în municipiul Botoșani

Începând cu data de 18 decembrie 2023, se va dispune începerea lucrărilor de execuție pentru obiectivul de investiții „Construire creșă, str. Pod de Piatră nr. 88A, municipiul Botoșani”, din cadrul Programului Guvernamental construire creșe noi „Sf. Ana”, prin Compania Națională de Investiții (CNI).

De șantier va fi responsabilă Asocierea KATAR CONNEG SRL & STOOD PROJECT SRL.

Noua creșă va fi amenajată în zona fostului Obor. Unitatea va avea 4 grupe pentru aproximativ 40 de copii cu vârstele între 1 și 3 ani.

Construcția va avea regimul de înălțime parter, separată în 3 nuclee funcționale, anume nucleul administrativ (zona de acces), cel de copii și nucleul tehnico-gospodăresc.

Vor fi 4 dormitoare, 2 camere de joacă prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, zona de primire sau cabinet medical cu izolator.

Accesele în clădire vor fi separate pentru copii și personal. Creșa va fi dotată și cu rampe de acces, grupuri sanitare sau coridoare care vor putea fi utilizate de persoanele cu dizabilități.

Noua creșă va avea și un teren amenajat cu spații verzi și locuri de joacă.

Vor fi asigurate spații destinate parcării pe termen scurt a automobilelor aparținătorilor. Vor fi prevăzute 11 locuri de parcare, dintre care unul pentru persoane cu dizabilități și un altul destinat femeilor însărcinate sau cu copii mici.

Clădirea va fi prevăzută atât cu panouri fotovoltaice cât și cu panouri solare.

Am susținut că educația și infrastructura educațională sunt prioritare în acest mandat și facem pași importanți în respectarea promisiunilor noastre”, a susținut primarul Cosmin Andrei.

Termen de finalizare: 12 luni.

În prezent, singura creșă funcțională este cea municipală, care deservește 100 de copii. În scurt timp, cea mai nouă unitate din cartierul ANL Cișmea va primi 41 de copii iar în proiect se află o altă creșă medie, de 70 de locuri, care va fi construită pe Șoseaua Iașului.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
175

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
359

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
147

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...