Nova Apaserv anunță furnizarea apei cu porția pentru 35 de localități din județ

Nova Apaserv anunță furnizarea apei cu porția pentru 35 de localități din județ

Alimentarea cu apă va fi raționalizată în comunele Ungureni, Dângeni, Albești, Todireni, Trușești și localitățile Guranda, Băbiceni și Broșteni, furnizarea urmând să se efectueze două-trei zile pe săptămână, anunță compania Nova Apaserv, într-un comunicat emis vineri seară.

Potrivit sursei citate, din cauza creșterii consumului de apă, resursele din rezervoare se epuizează cu rapiditate, fiind necesară refacerea periodică a acestora.

Astfel, în zilele de luni și marți se va furniza apă potabilă către comunele Ungureni și Dângeni, în zilele de miercuri și joi se va furniza comunelor Albești, Todireni și localităților Guranda, Băbiceni și Broșteni, iar în comuna Trușești alimentara se va face în zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Măsura va fi aplicată începând de sâmbătă, 11 iunie, până pe 30 iunie inclusiv.

„S.C. Nova Apaserv S.A. Botosani reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal. În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, S.C. Nova Apaserv S.A. Botosani recomandă utilizatorilor afectaţi să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere”, se arată în comunicatul companiei.

În total, sunt afectate 35 de localități din județul Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

VIDEO: Protest cu 600 de cadre didactice în Piața Revoluției, în a cincea zi de grevă. „În toate domeniile, calitatea se plătește”

Vineri, 26 Mai 2023
1116

Peste 600 de angajați din sistemul de învățământ din Botoșani au protestat, vineri, în Piața Revoluției, pe fondul negocierilor eșuate cu reprezentanții Guvernului. Sin...

Un șofer beat s-a răsturnat cu mașina, după ce a lovit un scuar (fotogalerie)

Joi, 25 Mai 2023
2160

Un șofer în stare de ebrietate s-a răsturnat cu mașina, joi seară, pe Calea Națională din municipiul Botoșani, în apropiere de Gară.Potrivit martorilor, bărbatul a lovit scuar...

Două seri de tango, jazz, romanțe și muzică de film la Amfiteatrul „Cornișei”

Joi, 25 Mai 2023
434

Amfiteatrul Parcului de Agrement „Cornișa” găzduiește patru concerte de tango, romanțe și jazz, grupate într-un concept unic și inovator pentru județul Botoșani. Festivalul &...