Nivelul taxelor şi impozitelor pe 2024 va creşte cu 13,8% în municipiul Botoșani

Nivelul taxelor şi impozitelor pe 2024 va creşte cu 13,8% în municipiul Botoșani

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, a declarat joi că taxele şi impozitele pe anul 2024 nu vor fi majorate mai mult decât rata inflaţiei.

El a arătat că se intenţionează o creştere a nivelului taxelor şi impozitelor cu 13,8%, atât cât a fost inflaţia pe anul 2022.

Precizarea edilului Cosmin Andrei vine în contextul în care Primăria Botoşani a lansat în dezbatere publică nivelul taxelor şi impozitelor locale pentru anul 2024.

„Nu avem de ales dacă le majorăm sau nu. Avem un indice de inflaţie pe care îl aplicăm la nivelul taxelor şi impozitelor actual, aşa cum spune legea. Peste acel nivel nu avem nicio creştere. Păstrăm taxele şi impozitele pe care le-am avut în plată în 2023 şi în anul 2024”, a afirmat Cosmin Andrei, citat de Agerpres.

Primarul Botoşaniului susţine că rata inflaţiei este atât de mare încât municipalitatea nu îşi mai permite să adauge vreun procent la viitoarele taxe şi impozite.

„Este prea mare rata inflaţiei ca să mai putem aplica plafon peste. Cheltuielile noastre sunt greu de suportat doar din taxele şi impozitele locale. Cred că s-ar impune o mică majorare, dar trebuie ţinut cont de această majorare forţată cu indicele de inflaţie. Dacă am veni cu un alt procent peste acesta, ar fi de nesuportat pentru populaţie şi am în vedere şi acest aspect, care este gradul de suportabilitate”, a mai adăugat primarul Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Parc destinat persoanelor cu dizabilităţi, inaugurat la Iași de Ziua Copilului

Joi, 1 Iunie 2023
49

Primarul Mihai Chirica a inaugurat, joi, de Ziua Copilului, unul dintre cele mai mari spaţii de joacă din oraş şi din ţară destinat şi persoanelor cu dizabilităţi, acesta fiind amplasat &icir...

Botoşăneanul „uns” şef al Finanţelor la Iaşi l-a prins la avere pe preşedinte: şase case, la o leafă de aproape 10.000 lei pe lună

Joi, 1 Iunie 2023
197

De la două locuinţe (o casă şi un apartament) în anul 2015 şi economii în conturi de aproape 30.000 de euro tot atunci, botoşăneanul Doru Viorel Alupoaei, „uns” şef al ...

Ligia Deca amenință: „Dacă greva continuă, nu vom putea evita prelungirea anului școlar sau reprogramarea examenelor”

Joi, 1 Iunie 2023
100

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, avertizează că dacă profesorii continuă greva, nu vor mai putea fi evitate consecinţe, precum reprogramare de examene sau prelungirea anului şcolar.Ea a fos...