Gestionarea situației câinilor fără stăpân, discutată cu „Safe Rescue for dogs”

Gestionarea situației câinilor fără stăpân, discutată cu „Safe Rescue for dogs”

Membrii „Safe rescue for dogs” – ONG din Marea Britanie, au fost invitații primarului Cosmin Andrei la o ședință de lucru susținută astăzi la Primăria Municipiului Botoșani.

Discuțiile s-au axat pe identificarea celor mai bune soluții pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân.

„Sterilizarea este singura soluție”, au fost de părere cei prezenți în sala Mihai Eminescu.

Primarul Cosmin Andrei a adăugat că sterilizarea ar trebui realizată nu doar în cazul câinilor fără adăpost ci și a celor cu stăpân.

„Stăpânii trebuie să înțeleagă că au responsabilități din momentul în care aleg să dețină un animal de companie”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul botoșănean a ținut să mulțumească reprezentanților ONG-ului din Marea Britanie pentru sprijinul acordat. „Cu ajutorul dumnealor, putem să avem grijă de animalele din padoc, fără a fi nevoiți să recurgem la eutanasiere”, a conchis primarul Cosmin Andrei.

În lunga perioadă de colaborare cu „Safe rescue for dogs”, anual au fost adoptați în medie 100 de câini. Acum, aceștia au achiziționat plasă bordurată și dublează gardurile dintre boxele câinilor găzduiți în padoc, pentru un plus de siguranță al animalelor.

Același ONG va susține și o campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, la două cabinete medicale veterinare partenere.

În prezent, în padocul municipal sunt adăpostiți 760 de câini, capacitatea totală fiind de 960 de locuri.

(Comunicat de Primăria municipiului Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vulcanii noroioși din Botoșani, între legendă și adevăr. Localnicii cred că este un loc bântuit

Vineri, 2 Iunie 2023
136

La 25 de kilometri de municipiul Botoșani, în comuna Copălău, cunoscută drept ”patria usturoiului”, se află un loc cu totul special. Este vorba despre pădurea Buduhal și ...

Deca: Nu a fost modificat calendarul examenelor naţionale

Vineri, 2 Iunie 2023
76

Examenele naţionale îşi păstrează calendarul, în condiţiile în care cadrele didactice se întorc de săptămâna viitoare în sălile de clasă, în caz cont...

Boloş: Încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde, de la 15 iunie

Vineri, 2 Iunie 2023
77

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, astfel că se vor transfera 600 milioane de lei către toţi cei 2,4 milioane de be...