Gestionarea situației câinilor fără stăpân, discutată cu „Safe Rescue for dogs”

Gestionarea situației câinilor fără stăpân, discutată cu „Safe Rescue for dogs”

Membrii „Safe rescue for dogs” – ONG din Marea Britanie, au fost invitații primarului Cosmin Andrei la o ședință de lucru susținută astăzi la Primăria Municipiului Botoșani.

Discuțiile s-au axat pe identificarea celor mai bune soluții pentru gestionarea situației câinilor fără stăpân.

„Sterilizarea este singura soluție”, au fost de părere cei prezenți în sala Mihai Eminescu.

Primarul Cosmin Andrei a adăugat că sterilizarea ar trebui realizată nu doar în cazul câinilor fără adăpost ci și a celor cu stăpân.

„Stăpânii trebuie să înțeleagă că au responsabilități din momentul în care aleg să dețină un animal de companie”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul botoșănean a ținut să mulțumească reprezentanților ONG-ului din Marea Britanie pentru sprijinul acordat. „Cu ajutorul dumnealor, putem să avem grijă de animalele din padoc, fără a fi nevoiți să recurgem la eutanasiere”, a conchis primarul Cosmin Andrei.

În lunga perioadă de colaborare cu „Safe rescue for dogs”, anual au fost adoptați în medie 100 de câini. Acum, aceștia au achiziționat plasă bordurată și dublează gardurile dintre boxele câinilor găzduiți în padoc, pentru un plus de siguranță al animalelor.

Același ONG va susține și o campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, la două cabinete medicale veterinare partenere.

În prezent, în padocul municipal sunt adăpostiți 760 de câini, capacitatea totală fiind de 960 de locuri.

(Comunicat de Primăria municipiului Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Românii condamnați pentru trafic de droguri vor fi înscriși într-un registru național. Alina Gorghiu, ministrul justiției:”Considerăm că astfel de persoane trebuie monitorizate mai atent de statul român.”

Luni, 4 Martie 2024
50

Parlamentul a votat marți înființarea registrului național al traficanților de droguri. Vor­bim despre o bază de date administrată de poliție care va conține numele tuturor româ...

Peste 400 de locuri de muncă vacante la AJOFM Botoșani

Luni, 4 Martie 2024
381

Ofertă generoasă de locuri de muncă în Botoșani, la începutul lunii martie 2024: 427 de locuri de muncă sunt puse la dispoziția botoșănenilor interesați.Pentru absolvenții de...

Dispozitive de măsurare a vitezei, amplasate în locuri vizibile, semafoare în zone cu risc de acidente: propuneri de modificare a legislației rutiere

Luni, 4 Martie 2024
125

Senatul a adoptat tacit, luni, 4 martie 2024, o propunere legislativă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care amplasarea radarelor pentru măsurarea vitez...