Sorin Cornilă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a organizat, astăzi, 17 martie 2023, o nouă o întâlnire de lucru cu primarii de la nivelul județului Botoșani, în care s-au prezentat aspecte legate de „Campania națională de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane” din cadrul Planului național de redresare și reziliență (PNRR).
La solicitarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă a organizat această întâlnire, la care au fost invitați să participe, președintele Consiliului Județean Botoșani, președintele Camerei de Comerț Industrie și Agricultură Botoșani, directorul Direcției Silvice Botoșani, directorul executiv al Agenției Pentru Protecția Mediului Botoșani, comisarul șef al Comisariatului Județean Botoșani al Gărzii Naționale de Mediu, președintele filialei județene a Asociației Comunelor, toți primarii din județul Botoșani, precum și toți cei care s-au înscris până acum în program.
Având în vedere faptul că Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor este coordonatorul programului „Campania națională de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane”, la întâlnirea de lucru vor participa domnul Bogdan-Radu Balanișcu, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, domnul Mihai Găspărel, inspector șef, Garda Forestieră Suceava, precum şi reprezentanţi ai Gărzii Forestiere şi ai Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva.
În cadrul întâlnirii, secretarul de stat Bogdan-Radu Balanișcu, a susținut o prezentare publică destinată potențialilor beneficiari din județul Botoșani.
Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a lansat, în această primăvară, o acțiune de promovare, la nivel național, a Campaniei Naționale de Împăduriri 2022-2026, finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
„Campania națională de împădurire și reîmpădurire, inclusiv păduri urbane, componentă a Planului național de redresare și reziliență, are ca scop creșterea suprafeței împădurite din țara noastră și vine să completeze celelalte programe naționale și locale de împăduriri. Obiectivul schemei de ajutor de stat îl reprezintă crearea de noi suprafețe împădurite, iar noi la Botoșani avem deja aplicanți. Veștile sunt bune, 65% din amplasamentele deja validate în acest program de către Garda Forestieră Suceava sunt din județul Botoșani. Acest lucru dovedește că la Botoșani se muncește eficient. De altfel, am organizat o primă întâlnire de lucru pe acest subiect încă din luna ianuarie. Data limită de depunere a proiectelor este 23 ianuarie 2026”, a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu, Sorin Cornilă.
Pentru implementarea cât mai facilă a schemei, a fost concepută aplicația informatică „Program de gestionare împăduriri PNRR (PGI)” care poate fi accesată la adresa de internet: https://impaduriripnrr.mmap.ro, unde poate fi vizualizat și Manualul de utilizare al aplicației.
(Comunicat de Instituția Prefectului)