Municipalitatea solicită finanțare pentru 24 de străzi prin Programul „Anghel Saligny”

Municipalitatea solicită finanțare pentru 24 de străzi prin Programul „Anghel Saligny”

Administrația municipiului Botoșani va solicita finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny pentru modernizarea a 24 de străzi, prevede un proiect de hotărâre adoptat, marți, de Consiliul Local.

Potrivit raportului de specialitate, este vorba despre strada Crizantemelor din cartierul Tulbureni, străzile Poșta Veche, Grigore Antipa, respectiv tronsoanele incluse în Cvartalele I și II ale orașului. Pentru fiecare obiectiv de investiții se stipulează o perioadă de implementare de 12 luni.

Cele mai mari sume vor fi solicitate pentru modernizarea infrastructurii rutiere cele două „sferturi” de municipiu. Pentru Cvartalul I, care cuprinde străzile Humulești, Tunari, Ion Creangă, Alexandru cel Bun, August Treboniu Laurian, Grăniceri, Petru Maior, Furtunei, Vasile Conta și Baciului, investiția se va ridica la peste 17 milioane de lei, din care puțin peste 90.000 de lei vor fi acoperiți din bugetul local. Pentru Cvartalul II, care cuprinde străzile Liliacului, Lalelelor, Verona, Zefirului, Caisului, Porumbelului, Ghiocei, Codrului, Bradului, Simion Bărnuțiu și strada Austrului, se vor solicita 11,5 milioane de lei, la care se adaugă o cofinanțare de 91.000 de lei. Indicatorii tehnico-economici arată un cost unitar cu 0,42 milioane de lei per kilometru mai mic pentru modernizarea drumurilor publice din acest sector, în comparație cu Cvartalul I, unde s-a calculat un cost de 1,54 milioane de lei per kilometru.

Pentru reabilitarea străzii Crizantemelor, municipalitatea solicită Ministerului Dezvoltării 1,6 milioane de lei, contribuția proprie ridicându-se la aproape o treime din sumă. În cazul Poștei Vechi, finanțarea guvernamentală ar fi de aproape 880.000 de lei, la care se adaugă o contribuție de circa 50.000 de lei din bugetul local. Pentru strada Grigore Antipa se configurează o investiție de 1,9 milioane de lei, din care cofinanțarea acoperă 51.000 de lei.

În total, reabilitarea și modernizarea celor 24 de străzi vor antrena cheltuieli de peste 33 de milioane de lei, dintre care aproximativ 10% vor fi suportate din bugetul local.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Peste 160 de tone de furaje și un adăpost de animale, mistuite de flăcări

Marţi, 26 Octombrie 2021
466

Două gospodării de pe raza comunei Vlăsinești au fost afectate de un incendiu, marți după-amiază, peste 160 de tone de furaje și un adăpost pentru animale arzând în totalitate, a ...

Infracțiuni trase la indigo, anchetate de polițiștii de frontieră

Marţi, 26 Octombrie 2021
217

Polițiștii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, luni, asupra unor tineri, o carte de identitate cu însemnele autorităților din Lituania și un permis de c...

Peste 85.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în Botoșani

Marţi, 26 Octombrie 2021
1072

Peste 85.000 de persoane s-au imunizat împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare, respectiv în cabinetele medicilor de familie din județul Botoșani, a declarat, marți, managerul...