Vot în CL pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din zona Lebăda

Vot în CL pentru extinderea rețelei de apă și canalizare din zona Lebăda

Deliberativul municipiului Botoșani a dispus finanțarea studiului de fezabilitate premergător extinderii rețelei de apă și canalizare din zona „Lebăda”. Administrațiile locale vor solicita includerea obiectului în Programul Național „Anghel Saligny”. Valoarea investiției se apropie de 1 milion de euro.

Proiectul este inițiat de primăriile din municipiul Botoșani și comuna Curtești, unități administrativ-teritoriale incluse în Zona Metropolitană.

Potrivit raportului de specialitate, extinderea va presupune montarea a câte două conducte de apă în ambele sensuri ale fiecărei străzi dintre cele două sensuri giratorii, adică un cumul de circa 5 kilometri de suport. Una dintre conducte va asigura colectarea apelor uzate și redirecționarea acestora spre rețeaua de canalizare a municipiului Botoșani. Durata de funcționare preconizată este cuprinsă între 32 și 48 de ani.

În timpul ședinței extraordinare de marți a Consiliului Local, s-a hotărât, cu unanimitate de voturi, aprobarea unei contribuții de peste 52.000 de lei pentru realizarea studiului de fezabilitate al proiectului, care include documentația tehnică, organizarea șantierului, obținerea avizelor și autorizațiilor necesare, asistență și verificare tehnice.

Costul estimat al obiectivului este de 718.000 de euro, la care se adaugă 135.565 de euro reprezentând TVA. Bugetul integrează și o rezervă pentru cheltuieli neprevăzute, al căror cuantum nu poate depăși 10% din investiția de bază, adică 60.000 de euro fără TVA.

 

Spune-ne opinia ta