Municipalitatea aderă la “Țara de Sus”

Municipalitatea aderă la “Țara de Sus”

Municipiul Botoșani a primit în data de 18 martie 2021, o invitație din partea Consiliului Județean, în vederea aderării la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Dezvoltare Sustenabilă și Integrată în Țara de Sus.

Din această asociație fac parte unități administrativ teritoriale din județele Botoșani, Iași și Suceava. Conform actului constitutiv, asociația este una de utilitate publică, înființată cu scopul implementării “Strategiei de dezvoltare durabilă a zonei – Proiect strategic bazat pe economie locală pentru perioada 2020-2035”.

Această strategie conține un plan de investiții ce conțin proiecte publice și private de interes zonal sau regional, destinate sprijinirii dezvoltării întreprinderilor mici și mijlocii, dezvoltării și inovării tehnologice, creșterii competitivității economiei prin inovare, dezvoltării unei rețele de incubatoare de afaceri și parcuri științifice. Nu în ultimul rând, municipalitatea Botoșani, va avea posibilitatea dezvoltării sectorului economic, a dezvoltării parteneriatului public privat, a turismului și regenerării urbane.

 

 

Spune-ne opinia ta