Montarea semafoarelor inteligente la Botoșani se lasă așteptată

Montarea semafoarelor inteligente la Botoșani se lasă așteptată

În bugetul pe anul în curs este o prevedere financiară prin care se dorește achiziționarea a două semafoare inteligente, în cadrul unui proiect pilot, care ar urma să fluidizeze traficul rutier în zonele aglomerate ale municipiului.

Domnule primar când se vor monta cele două semafoare inteligente. Am aprobat achiziția acestora, având și prevedere bugetară, dar a trecut ceva vreme și nu s-a făcut nicio mișcare. Este un proiect, cu care am fost toți de acord și așteptăm să îl implementăm, dar se întârzie nejustificat, a declarat Raluca Curelariu, consilier municipal USR.

Primarul Cosmin Andrei i-a replicat alesului local USR, că achiziția celor două semafoare SMART implică costuri foarte mari și nu se justifică în acest moment.

Vreau să vă spun că ne-am interesat să achiziționăm aceste semafoare, dar nu am găsit ofertă sub un miliard de lei vechi. Am considerat că sunt niște costuri prea mari și nu cred că botoșănenii ar dori să cheltuim bani de la buget pentru aceste două semafoare. Vom încerca să căutăm soluții în altă parte și poate găsim o variantă pe fonduri europene, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Cele două semafoare inteligente ar fi urmat să fie montate pe Calea Națională în zona BRD și unul în zona Bulevardului Mihai Eminescu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta