Modernizarea drumului Botoșani - Târgu Frumos, out din noul plan de guvernare

Modernizarea drumului Botoșani - Târgu Frumos, out din noul plan de guvernare

După ani de apeluri ale botoșănenilor și ale ieșenilor către autorități privind modernizarea drumului Botoșani – Târgu Frumos, nici noul Guvern, pe cale să se instaleze, nu pare să acorde prioritate acestei investiții. Un deputat ALDE a atras atenția asupra eliminării proiectului de pe lista de preocupări a viitoarei conduceri.

Din capitolul „Transporturi și Infrastructură” al Programulului de Guvernare pe care l-a prezentat Ludovic Orban, premier desemnat recent, proiectul pentru refacerea și modernizarea drumului Botoșani – Târgu-Frumos lipsește, în contextul în care investiția era cuprinsă în planul Guvernului demis condus de Dăncilă.

”NU găsesc suficiente argumente pentru a vota pentru învestirea noului Guvern. V-am prezentat, în timpul negocierilor de săptămâna trecută, o listă de investiții importante pentru zona Moldovei, investiții pe care observ că Programul de Guvernare le ignoră. Aceste omisiuni sunt cu atât mai greu de înțeles cu cât majoritatea investiții respective se află în stadii preliminare, deci nu necesită finanțări considerabile. Dar ignorarea lor înseamnă irosire de timp, anularea etapelor legale și birocratice deja parcurse și accentuarea, pentru locuitorii Moldovei, a sentimentului de marginalizare”, precizează Varujan Vosganian, vicepreședintele ALDE.

Culmea este că, deși obiectivul a fost inclus în planul de guvernare întocmit de coaliția PSD-ALDE, în 2016, lucrările nu vor începe prea curând, după o multitudine de amânări. Ultimul termen pentru pronunțarea unui câștigător al licitației a fost marți, 22 octombrie a.c., când Viorica Dăncilă a venit în județ în scop electoral. Și, cu toate că liderul ALDE se arată revoltat de acestă modificare, în spațiul public, nu a pus niciodată presiune pe conducere, câtă vreme ALDE a fost implicată în aceasta, pentru realizarea investiției.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
14

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
82

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...