Modernizarea DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, pe agenda Guvernului pentru ședința de miercuri

Modernizarea DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, pe agenda Guvernului pentru ședința de miercuri

Guvernul a transmis o informare privind proiectele de acte normative care vor fi incluse pe agenda ședinței Guvernului României din 10 aprilie 2019, printre acestea figurând și un proiect de hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ''Modernizare DN 29 D Botoşani-Ştefăneşti, km 2+800-km 18+500 şi km 21+800-km 48+146'', din judeţul Botoşani. 

Potrivit proiectului de hotărâre, finanţarea obiectivului de investiţii urmează să se realizeze de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Cel care va răspunde de modul de utilizare a sumei dedicate proiectului va fi Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A.

Aminim că, în luna noiembrie 2018, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea drumului DN 29 D care leagă municipiul Botoşani de orașul Ștefănești, indicatori avizați ulterior de către Ministerul Transporturilor.

Drumul Botoșani-Ștefănești care reprezintă principala legătură cu partea de est a județului. Este vorba de o investiție de peste 55 de milioane de euro prin care vor fi asfaltați aproximativ 45 de km de șosea. Artera este importantă și din perspectivă economică, asigurând legătura din municipiul reședință de județ și Vama Stânca-Costești.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Propunere: Certificatul de cazier judiciar să se elibereze și electronic

Duminică, 25 Septembrie 2022
58

Cazierul judiciar, care este documentul ce arată situația judiciară a unei persoane, adică evidența condamnărilor ori a altor măsuri cu caracter penal, va putea fi obținut, pe viitor, și &ici...

Încasările ANAF ar urma să depășească 375 miliarde de lei până la finalul anului

Duminică, 25 Septembrie 2022
66

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a obţinut încasări de 246,2 miliarde de lei în primele opt luni din 2022, iar până la finalul anului suma ar urma să ajungă la apro...

Aur la Mondiale pentru Ancuța Bodnar și botoșăneanca Simona Radiș, în proba de dublu vâsle la canotaj

Duminică, 25 Septembrie 2022
93

Sportivele române Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, campioanele olimpice en titre, au cucerit medaliile de aur la Campionatele Mondiale de la Racice (Cehia), duminică, în proba de dublu v...