Mici progrese pentru Autostrada A7 și drumul de mare viteză Botoșani-Suceava (Video)

Noul drum expres va facilita accesul rapid la noduri de transport și parcuri industriale și va reduce timpul de deplasare dintre Botoșani și Suceava în sprijinul economiei și al mobilității locuitorilor.

Licitația pentru Lotul 1 din Autostrada A7 Suceava-Pașcani, suspendată în urma unei contestații, a fost deblocată, însă termenul de depunere a ofertelor a fost mutat pentru 4 noiembrie. În paralel, proiectul drumului de mare viteză Botoșani-Suceava, menit să conecteze județul Botoșani la Autostrada Moldovei A7, a avansat cu două trasee selectate în prima etapă.

În ceea ce privește Autostrada A7, tronsonul Suceava-Pașcani rămâne o prioritate regională. După ce licitația pentru Lotul 1 fusese suspendată din cauza unei contestații depusă de compania italiană WEBUILD SpA, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, CNSC, a decis să ridice măsura suspendării pe 14 octombrie 2024, ceea ce permite reluarea procedurilor. Drept urmare, noul termen limită pentru depunerea ofertelor este 4 noiembrie, ceea ce oferă un răgaz suplimentar pentru ca participanții să se conformeze noilor cerințe.

Celălalt proiect de infrastructură, drumul de mare viteză Botoșani-Suceava, a avansat semnificativ după ce două dintre cele trei variante de traseu propuse au fost selectate în prima etapă a analizei multicriteriale. Drumul va asigura o legătură directă între județul Botoșani și Autostrada A7 și va contribui la creșterea economică a regiunii. Noul traseu va porni din apropierea Aeroportului Salcea, va ocoli mai multe localități și se va conecta cu viitoarea centură a municipiului Botoșani, arată intermediatv.ro.

Noul drum expres va facilita accesul rapid la noduri de transport și parcuri industriale și va reduce timpul de deplasare dintre Botoșani și Suceava în sprijinul economiei și al mobilității locuitorilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Thursday, 17 October 2024

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezba...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...