18 microbuze școlare hibrid vor ajunge la elevii din județul Botoșani, contract de 4 milioane de euro! (Foto, Video)

Termenul contractual de livrare a microbuzelor este de 12 luni.

Semnarea contractului a avut loc, miercuri dimineață, în sala Nicolae Iorga a Palatului Administrativ din municipiul Botoșani.

Astfel, cele 18 microbuze școlare hibrid vor ajunge la Școala Specială „Sfântul Stelian” din Botoșani și Școala Specială „Ion Pillat” din Dorohoi, care aparțin de Consiliul Județean Botoșani, la școlile din orașele Săveni și Darabani, și la cele din comunele Bălușeni, Cordăreni, Corlăteni, Curtești, Frumușica, Hudești, Ibănești, Manoleasa, Mileanca, Mitoc, Românești, Suharău, Șendriceni și Vlăsinești.

Consiliul Județean Botoșani este primul din țară care semnează un astfe de contract cu finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Am bucuria să vă anunț că astăzi (n.r. 16 octombrie 2024) semnăm contractul pentru furnizarea de microbuze școlare hibride pentru care am obținut o finanțare importantă din Fondul pentru Mediu. Suntem și de această dată primul consiliu județean din țară care reușește să semneze contractul pentru furnizarea de microbuze școlare hibride achiziționate prin finanțarea Administrației Fondului pentru Mediu”, a declarat Doina Federovici, președintele în funcție al Consiliului Județean Botoșani.

Firma care a câștigat licitația este DMV AVIATECH din Timișoara. Valoarea contractului este de 19,4 milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de euro, fiind inclus și TVA.

Odată ce am semnat contractul vrem să fim și printre primele județe în care să fie livrate microbuzele, motiv pentru care îi rugăm pe domnii care reprezintă firma DMV AVIATECH, aici de față, să promită în fața domnilor primari care conduc comunele ce vor beneficia de noile microbuze, că vor face tot ceea ce ține de ei pentru ca acestea să fie livrate în termenul cel mai scurt, astfel încât copiii să poată beneficia de ele. Termenul contractual de livrare este de 12 luni”, a adăugat Doina Federovici.

De asemenea, până la sfârșitul lunii octombrie trebuie să ajungă la Botoșani și prima tranșă de microbuze electrice școlare din cele 26 achiziționate prin PNRR.

În sala Nicolae Iorga au fost prezenți reprezentanții firmei care a câștigat licitația, dar și primarii din orașele și comunele care vor beneficia de aceste microbuze hibrid.

 




 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Pisică blocată într-un copac, salvată de pompierii botoșăneni! (Foto, Video)

Tuesday, 15 October 2024

O pisică blocată într-un copac înalt din apropierea Centrului de Formare Profesională a Adulților din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani...

Elisabeta Lipă la depunerea candidaturii pentru Camera Deputaților: „Nu mai vreau să aud că este cel mai sărac județ din țară” (Video)

Tuesday, 15 October 2024

Intrată în Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani din anul 2020, Elisabeta Lipă candidează la alegerile parlamentare din acest an pe prima poziție pentru Camera Deputațilo...

Candidații social democrați din Botoșani pentru alegerile parlamentare și-au depus candidaturile la BEJ! (Foto, Video)

Monday, 14 October 2024

Luni după-amiază, candidații Partidului Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani pentru alegerile parlamentare și-au depus candidaturile la Biroul Electoral Județean (BEJ). Aspiranții ...