​Masă rotundă: Referendumul de revizuire a Constitutiei pentru casatorie

​Masă rotundă: Referendumul de revizuire a Constitutiei pentru casatorie
Coalitia pentru Familie si Platforma Impreuna organizeaza vineri, 21 Septembrie, ora 12, la Prefectura Botosani, sala Nicolae Iorga, masa rotundă cu tema: „Referendumul de revizuire a Constitutiei pentru casatorie”

Evenimentul îşi propune să aducă în dezbatere demersul de revizuire a Constitutiei, si anume a art. 48, alin 1, privinda definitia casatoriei, informarea in privinta necesitatii acestuia, cererea de sprijin pentru campania de informare.  
 
Obiectivul general al mesei rotunde este asigurarea transparentei si colaborarii intre reprezentantii autoritatilor locale si societatea civila care sprijina acest demers.

În toamna anului 2015, „Coaliția pentru Familie”, o federație formată din câteva zeci de ONG-uri, a demarat o campanie de strângere de semnături în urma căreia să fie organizat un referendum prin care definirea căsătoriei ca fiind între un bărbat și o femeie să fie introdusă în Constituție. După numai câteva luni, în primăvara anului 2016, inițiatorii proiectului au depus la Parlament peste trei milioane de semnături ale românilor care susțin proiectul. Camera Deputaţilor a adoptat, în mai 2017, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie va avea loc în 7 octombrie 2018, iar pentru ca această modificare să fie realizată, la vot trebuie să iasă peste 6 milioane de români.
 
La eveniment vor participa reprezentanţi ai autoritatilor locale, ai Primariei, domeniul protecţiei drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, ai ONG-urilor cu responsabilităţi în domeniul protecţiei apărării drepturilor parentale, medici, reprezentanţi ai cultelor. 

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
49

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
39

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
286

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...