Lucrările de la parcarea Mănăstirii de la Coșula vor fi gata după sărbătorile de Paște

Lucrările de la parcarea Mănăstirii de la Coșula vor fi gata după sărbătorile de Paște

Una din cele mai frumoase mănăstiri din județul Botoșani,  Mănăstirea de la Coșula, va avea în cel mai scurt timp și o parcare bine amenajată pentru toți cei care vor să ajungă la frumosul lăcaș de cult.

Primarul comunei Coșula, Mircia Acatrinei, a anunțat că parcarea va fi gata imediat după sărbătorile de Paște, după ce investiția a început chiar în această primăvară.

“Este vorba de un proiect local, care nu are neapărat o valoare financiară foarte mare, dar este de o importanță foarte mare pentru cei care ajung la acest locaș de cult. Are o suprafață de aproximativ 1100 de metri pătrați, la care facem noi o să facem zidul numai din piatră. Lucrarea va fi gata imediat după sărbătorile de Paște”, a explicat primarul Mircia Acatrinei.

La finalizarea proiectului, în noua parcare ar intra cel puțin șase autocare și aproximativ 40 de mașini mici.

Datând din anul 1535, când marele vistiernic Mateiaș a construit aici un complex monahal, Mănăstirea Coșula a fost singura din județul Botoșani care a avut și exeriorul pictat. Mănăstirea Coșula este amplasată la o distanță de 20 kilometri sud-est de orașul Botoșani și este cunoscută pentru fresca veche de peste 500 de ani și legendarul Galben de Coșula. Pe frescă sunt reprezentate scena Rusaliilor și „Crucea Mântuitorului”.

Ansamblul Mănăstirii Coșula a fost inclus pe Lista monumentelor istorice din județul Botoșani din anul 2015, și este alcătuit din 7 obiective. Este vorba de Biserica "Sf. Nicolae" - datând din anul 1535, cu transformări din 1858, Casa egumenească - datând din secolul al XVII-lea, Arhondaricul - din 1848,Trapeza - datând din secolul al XVII-lea, Cuhniile - datând din secolul al XVII-lea, Turnul clopotniță - datând de la sfârșitul secolul al XVIII-lea, și Zidul de incintă - datând din secolul al XVII-lea.