La Ripiceni încep lucrările la noua rețea de canalizare a apei uzate și construcția stației de epurare

La Ripiceni încep lucrările la noua rețea de canalizare a apei uzate și construcția stației de epurare

Primăria comunei Ripiceni, județul Botoșani, va lansa chiar din prima zi a lunii următoare una din cele mai mari investiții din ultimii ani.

Este vorba de un proiect care este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală(PNDL  1), respectiv “Înființarea rețelei de canalizare a apei uzate menajere și a stației de epurare în comuna Ripiceni".

Valoarea investiției este de 6.252.598,00 lei, iar administrația locală a luptat foarte mult pentru a implementa acest proiect.

“Proiectul a fost semnat încă din urmă cu trei ani de zile, dar după ce am urmat pașii impuși de lege, abia acum reușim să îi dăm drumul. În total, este vorba de 15 kilometri de canal în toată comuna, plus stația de epurare. Nu va mai rămâne absolut niciun locuitor fără canalizare în comună”, a explicat Gabriel Talef, primarul comunei Ripiceni.

Constructorul este Hidrocostruct Satu Mare, iar administrația locală se gândea ca lucrările să înceapă cum a dat caldura. Cum însă starea de urgență impusă de epidemia de coronavirus nu a permis constructorilor să lucreze, administrația locală a cerut să aducă utilajele și să se apuce de treabă de la 1 Mai.