Lucrări ample angajate de drumari pe sectorul Dorohoi – Vârfu Câmpului (fotogalerie)

Lucrări ample angajate de drumari pe sectorul Dorohoi – Vârfu Câmpului (fotogalerie)

Infrastructura rutieră este principala prioritate a echipei Organizației Județene a Partidului Social Democrat Botoșani.

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și a PSD Botoșani, deputatul Dan Șlincu, deputatul Alexandra Huțu și Florin Gavril, consilier de stat al viceprim-ministrului și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, au intensificat demersurile pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de drumuri naționale și județene din Botoșani.

La sfârșitul săptămânii trecute, la Botoșani, a avut loc o întâlnire între reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, conduși de directorul general regional, Ovidiu-Mugurel Laicu, executivul Consiliului Județean și echipa de parlamentari social-democrați. În urma discuțiilor și a vizitelor din teren pe drumurile naționale aflate în administrarea Secției Drumuri Naționale Botoșani, conducerea DRDP Iași a decis să intervină pe sectoarele: Vârfu Câmpului – Dorohoi (DN29A), Manoleasa – intersecția cu DN24C (DN29) și Bădărăi – Santa Mare – limită cu județul Iași (DN 24C). Cele mai ample lucrări se vor face pe DN29A, Vârfu Câmpului – Dorohoi. Aici, potrivit reprezentanților DRDP Iași, se vor turna covoare asfaltice, în două straturi, pe o distanță de 15 kilometri, iar zonele în care dalele de beton s-au deplasat se va interveni prin spargerea lor și profilarea sectorului de drum, astfel încât circulația să se facă în cele mai bune condiții, până la așternerea covoarelor asfaltice.

„Este soluția pe care specialiștii au propus-o pentru asigurarea unor condiții decente de trafic pe Drumul Național Vârfu Câmpului – Dorohoi, până când acesta va face obiectul unor ample lucrări de reabilitare și modernizare. În urma demersurilor pe care le-am făcut în primăvară la Ministerul Transporturilor, s-au finalizat expertizele și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea acestui sector și a celui din zona Drislea de pe DN29D, Botoșani – Ștefănești, care nu era prins în proiectul actual. În această lună, se va finaliza și expertiza pentru modernizarea sectorului de drum DN24C, Călărași – Manoleasa – Mitoc – Rădăuți Prut, și se vor atribui contractele pentru efectuarea expertizelor pe sectoarele de drum Botoșani – Săveni (DN29) și Botoșani – Dorohoi (DN29B). Cu toții ne dorim drumuri bune, deoarece o infrastructură rutieră bună este condiția primordială pentru dezvoltarea echilibrată a județului. Am demonstrat că știm ce avem de făcut, iar modernizarea drumurilor naționale Botoșani – Târgu Frumos și Botoșani – Ștefănești, a Drumului Strategic, realizarea Drumului Mănăstirilor și a celorlalte prinse în Programul Național de Dezvoltare Locală sunt dovada clară a acestui fapt”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și a PSD Botoșani.

După întâlnirile cu reprezentanții conducerii DRDP Iași, parlamentarii social-democrați Marius Budăi, Dan Șlincu și Alexandra Huțu s-au întâlnit cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru ca instituția pe care acesta o conduce să asigure finanțarea lucrărilor la drumurile naționale din județul Botoșani.

„I-am explicat domnului ministru situația de pe DN29A, Suceava – Vârfu Câmpului – Dorohoi, dar și de pe celelalte sectoare de drum național din județul Botoșani. A înțeles importanța acestor drumuri pentru locuitorii din județul nostru și ne-a asigurat de tot sprijinul pentru realizarea lucrărilor programate în această toamnă prin asigurarea finanțărilor necesare. Lucrările de așternere a covoarelor asfaltice și intervenția la dalele deplasate de pe sectorul Dorohoi – Vârfu Câmpului sunt imperios necesare pentru a asigura o cale de rulare viabilă până când acest sector va intra într-un amplu proces de reabilitare și modernizare”, a declarat parlamentarul PSD Dan Șlincu.












(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
67

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...