Andrei: Contractul de execuție a lucrărilor la Teatrul „Eminescu” va fi semnat săptămâna viitoare

Andrei: Contractul de execuție a lucrărilor la Teatrul „Eminescu” va fi semnat săptămâna viitoare

Contractul de execuție a lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu”, din municipiul Botoșani, va fi semnat săptămâna viitoare, a declarat, vineri, primarul Cosmin Andrei.

„Nu a fost înregistrată nici o contestație cu privire la rezultatul licitației, astfel că săptămâna viitoare se va semna contractul de execuție. Ulterior acestei etape, se va emite și ordinul de începere a lucrărilor, e o chestiune de câteva zile”, a afirmat Andrei.

Prețul de adjudecare a licitației a fost de 42,9 milioane lei, față de 47,5 milioane lei cât estimase conducerea Primăriei. Lucrările vor fi executate de Asocierea SC D&D Construct SRL – SC Aedificium Projektentwicklung SRL Cluj cu subcontractanții: SC Intelitech Group SRL Botoşani, SC Meridian SRL Botoşani, SC Sigma Instalgaz SRL Botoşani, SC Ice Computers SRL Botoşani și SC Danignisim SRL Suceava.

Autorităților locale sunt nevoite să împrumute aproximativ 5,4 milioane de euro pentru acoperirea tuturor cheltuielilor legate de reabilitarea Teatrului „Eminescu”.

„Avem contract de finanțare din fonduri europene din care au fost cheltuiți bani pentru lucrări care au însumat un procent de 18%, lucrări făcute ulterior consolidării. Am făcut consolidarea de 3 milioane de lei și acum executăm aceste lucrări cu fonduri europene în cuantum de 16 milioane de lei, iar diferența va trebui asigurată din bugetul local, prin contractarea unui credit”, preciza Cosmin Andrei, în momentul anunțării câștigătorului licitației.

Municipalitatea va asigura, de asemenea, dotări suplimentare în valoare de aproximativ 1 milion de lei.

 

Spune-ne opinia ta