Primăria Dorohoi a semnat contractul pentru înființarea unei piste de biciclete, în lungime de 4,16 km

Primăria Dorohoi a semnat contractul pentru înființarea unei piste de biciclete, în lungime de 4,16 km

Primăria municipiului Dorohoi a semnat, joi, 6 octombrie, contractul de execuție lucrări „Construire, înființare pistă pentru bicicliști pentru îmbunătățirea mobilității urbane în Municipiul Dorohoi” în cadrul proiectului „Dezvoltarea transfrontalieră a transportului prietenos mediului”.

Finanțarea proiectului se va realiza în baza contractului de finanţare nr. 1HARD/3.1/11/04.03.2022 prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. Contractul de lucrări a fost atribuit S.C. GAFCO CONSTRUCT S.R.L. și are o valoare de 1.504.756,30 lei. Proiectul se implementează împreună cu Municipiul Ungheni, Republica Moldova care este înfrățit cu Municipiul Dorohoi.

În baza acestui contract se va construi în Dorohoi o pistă de biciclete în lungime 4,16 km cu pornire de la Parcul Cholet, prin Bulevardul Victoriei, având ca punct final zona de agrement Polonic.

Construirea şi înființarea de piste pentru biciclişti în municipiul Dorohoi este necesară pentru:

- stimularea activităţilor sportive pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populației municipiului;

- asigurarea unei stări optime de sănătate şi a condiției fizice a tinerilor și nu numai;

- scoaterea în evidenţă a zonei de agrement Polonic;

- creșterea numărului persoanelor care îşi petrec timpul liber desfăşurând activităţi de plimbare cu bicicleta;

- mersul cu bicicleta înseamnă deplasări cu emisii zero şi înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili.

„Acest proiect este doar un început pentru crearea unei reţele de transport durabil şi prietenos cu mediul, care va cuprinde în viitor toate zonele municipiului Dorohoi pentru a facilita deplasarea cetăţenilor în locaţiile dorite într-un timp efectiv mai scurt, protejând mediul înconjurător”, a comunicat domnul primar, Dorin Alexandrescu, potrivit dorohoinews.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Unicul centru de servicii gratuite de recuperare neuromotorie din județul Botoșani intră în reabilitare! (foto, video)

astăzi, 13:50
205

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie de tip Ambulatoriu pentru persoanele cu dizabilități din județul Botoșani intră într-un proces de reabilitare și modernizare, după ani buni ...

Ocrotitorul municipiului Botoșani cinstit în prezența a sute de oameni și a unui sobor de preoți în frunte cu ÎPS Teofan! (foto, video)

Marţi, 23 Aprilie 2024
673

Sute de botoșăneni au participat, marți dimineață, la slujba închinată ocrotitorului municipiului reședință de județ. De la ora 09:00 a avut loc primirea Înaltpreasfințitul Teof...

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
618

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...