Lipsă de comunicare în primărie! "Să fac această recepţie cineva trebuie să-mi spună că a terminat ceva"

Comisia de recepţie a obiectivului Cornişa nu poate face recepţia dintr-un motiv cel puţin ciudat: nu a primit nicio hârtie prin care să fie anunţată că sunt obiective gata de predare.

Lipsă de comunicare în primărie! "Să fac această recepţie cineva trebuie să-mi spună că a terminat ceva"

Cu o gravă lipsă de comunicare pare că se confruntă conducerea primăriei pe chestiunea Cornişa- primarul Cătălin Flutur, viceprimarul Cosmin Andrei, preşedinte al comisiei de recepţie şi managerul de proiect Adriana Zăiceanu. Altfel nu s-ar putea explica cum cei trei nu se pot pune de acord în privinţa recepţiei pe obiecte de la Parcul de Agrement.

După ce primarul Cătălin Flutur i-a cerut viceprimarului să-şi ia în serios rolul de preşedinte al comisie de recepţie şi să facă recepţia pe obiecte, viceprimarul Cosmin Andrei a solicitat, prin adresă oficială, de la secretarul primăriei corespondenţa purtată între primărie şi constructor în ceea ce priveşte recepţia.

"Am avut surpriza să primesc un număr de 14 documente de a căror existenţă nu am ştiut, care se referă strict la recepţia lucrărilor de la Cornişa, recepţie care a fost cerută de către constructor prin cinci adrese diferite. Această recepţie pe obiecte nu se poate face pentru că, potrivit legislaţiei, obiectele trebuie să fie distincte atât fizic cât şi funcţional. Ele nu sunt funcţionale pentru că nu au canalizare. Repet, sunt nişte clădiri fără canalizare, dar această canalizare nu intră în sarcina constructorului, sunt o serie de lucrări care trebuie soluţionate de către municipalitate. Drept dovadă nu putem face astăzi recepţia pentru aceste obiecte. Voi convoca săptămâna viitoare comisia de recepţie pentru a pune la dispoziţie documentaţia pentru că sunt convins că nici cei din comisie nu au primit această corespondenţă care a fost purtată de către municipalitate şi constructor", susţine Cosmin Andrei.

Potrivit viceprimarului, chiar şi în calitate de preşedinte al comisiei de recepţie, nu a primit niciun document asumat prin care să-i fie adusă la cunoştinţă finalizarea vreunui obiect din cele din Parc.

"Eu nu am primit nicio adresă oficială pentru a face recepţia, fie ea şi pe obiecte. Prin ultima adresă pe care o fac colegii mei în 19 mai se cer cărţile tehnice şi documentaţia tehnică pentru recepţie. Şi asta e necesară comisiei, adică trebuie să-mi spună că este gata. Dacă erau gata şi primeam o hârtie oficială, îi convocam pe colegi imediat şi mergeam în şantier să vedem pentru ce ni se solicită recepţia, verificam documentele, verificam obiectele şi trăgeam o concluzie cu reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcţie, cu colegii din comisie, că nu sunt doar eu în această comisie, sunt specialişti. Dar să fac această recepţie cineva trebuie să-mi spună că a terminat ceva, or nu s-a terminat nimic", afirmă Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta