La Cristinești se va face recepția unui nou drum. Modernizarea rezolvă problema accesului între Poiana și centrul comunei

La Cristinești se va face recepția unui nou drum. Modernizarea rezolvă problema accesului între Poiana și centrul comunei

Autoritățile locale din Cristinești, județul Botoșani, se pregătesc de recepția unui nou drum local din comună, o lucrare începută anul trecut și care este ajunsă la stadiul final.

După ce din 2012 au fost modernizați 12 kilometri de drum comunal, administrația locală a reușit să implementeze un nou proiect care rezolvă legătura între satul Poiana și centrul comunei Cristinești.

După cum ne-a spus primarul comunei Cristinești, Marinel Stredie, este vorba de aplicarea unui proiect de modernizare a drumurilor de interes local, pe o distanță de 3,350 km, o lucrare realizată prin Programului Național de Dezvoltare Locală 2 și care este în valoare de 3.450.160,84 lei.

“Suntem în ultima fază a acestei lucrări, iar recepția se va face în maximum două săptămâni. Lucrarea a început în toamna anului trecut și cu această ocazie se rezolvă accesul locuitorilor din satul Poiana către centrul comunei, respectiv către școala cu clasele I – VIII, sediul poliției, primăriei, dispensarul medical sau cel veterinar. S-a pus piatră, s-a făcut temelie, două straturi de asfalt, și evident au fost puse dale la șanțuri pe toată suprafața. Până acum era un drum de pământ, iar când ploua, sau era iarnă, oamenii trebuiau să înconjoare prin satul Fundul Herței. Acum am rezolvat și această cale de acces”, ne-a spus primarul comunei Cristinești, Marinel Stredie.

Administrația locală de la Cristinești a mai adăugat că în prezent se mai lucrează la o serie de proiecte prin care ar urma să mai fie modernizați încă 10 kilometri din drumurile din comună.

 

Spune-ne opinia ta