La Copălău au început lucrările la implementarea unei rețele de gaze naturale

La Copălău au început lucrările la implementarea unei rețele de gaze naturale

"Patria Usturoiului" își face rețea de gaz. La Copălău, una din cele mai renumite comune din România, imagine creată mai ales datorită culturilor locale de usturoi, au început lucrările la implementarea unei rețele de gaze naturale.

Acest lucru după ce primii pași în înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale au fost făcuți încă din 2018.

Demersurile pentru acest proiect au început încă din anul 2018, când a fost realizat primul SF, iar lucrarea constă în construirea a unei rețele de distribuție gaze în lungime de 11 Km de diferite diametre și o stație de joasă presiune de 1000 mc.

“În primă fază rețeaua va acoperi zonele cele mai aglomerate fiind amplasată pe DN 28  B și DJ 208  H  deservind aproximativ 400 de locuințe, cele trei biserici și școlile din cele trei sate  aparținătoare , primăria și alte obiective comerciale. Rețeaua este gândită ca o ,,magistrală ‘’ din care ulterior putem executa extinderi pe celelalte zone neacoperite din localitățile comunei iar stația de joasă presiune ar acoperi necesarul întregii comune inclusiv extinderile ulterioare”,  ne-a spus primarul comunei Copălău, Ciprian Ivanov.

Liderul administrației locale a mai adăugat că fondurile sunt din bugetul propriu, mai bine zis din economii și sume recuperate din alte proiecte cu fonduri europene.

 

Spune-ne opinia ta