Investiţii de peste şase miliooane de lei în modernizarea a 20 de kilometri de conducte de distribuţie a gazelor

Investiţii de peste şase miliooane de lei în modernizarea a 20 de kilometri de conducte de distribuţie a gazelor

Compania Delgaz Grid va desfăşura, anul acesta, în judeţul Botoşani, proiecte de investiţii în valoare de peste şase milioane de lei, pentru modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale pe o lungime de peste 20 kilometri, se arată într-un comunicat de presă transmis de furnizorul de gaz.

Potrivit sursei citate, modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor se va face pe o lungime de peste 20 de kilometri, din care zece kilometri vor fi înlocuiţi cu conducte şi branşamente moderne de polietilenă şi alţi zece kilometri vor fi protejaţi catodic.

Cele mai mari proiecte de investiţii, care constau în înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, se vor derula în localităţile Botoşani şi Cătămărăşti Deal.

„Scopul investiţiilor este creşterea calităţii serviciilor, în ceea ce priveşte continuitatea şi siguranţa, precum şi a numărului clienţilor racordaţi la reţea pentru a beneficia de gaze naturale”, precizează Delgaz Grid.

Anul trecut, în municipiul Botoşani s-au înlocuit conducte şi branşamente gaze naturale pe o lungime de cinci kilometri, iar reţeaua a fost extinsă cu aproximativ 23 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori.

Delgaz Grid a investit, în anul 2021, în distribuţia de gaze naturale, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte şi branşamente gaz, reţeaua de distribuţie fiind extinsă cu 575 kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autorităţile locale au fost înfiinţate cinci noi distribuţii de gaze naturale în localităţi din judeţele Bacău, Neamţ, Satu Mare, Iaşi şi Hunedoara şi au fost modernizate şase staţii de reglare măsurare a gazelor naturale în judeţele Bacău, Hunedoara, Iaşi, Neamţ şi Sibiu.

 

Spune-ne opinia ta