6,6 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea Secției de Oncologie

6,6 milioane de euro pentru extinderea și modernizarea Secției de Oncologie

Consiliul Județean (CJ) a aprobat indicatorii tehnico-economici și partea de contribuție pentru proiectul de modernizare și extindere a Secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean. Compartimentul va beneficia de o investiție de peste 6,6 milioane de euro, a anunțat președintele CJ, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, proiectul presupune, pe lângă extinderea pe verticală cu încă un etaj a corpului de clădire existent, lucrări de reabilitare, recompartimentarea etajului I și conformarea secției la noua legislație în vigoare, privind reamenajarea circuitelor specifice și refacerea finisajelor în concordanță cu cerințele Direcției de Sănătate Publică.

Lucrările de modernizare mai presupun redimensionarea instalațiilor electrice, termice, sanitare și de gaze medicinale pentru tot corpul de clădire, recompartimentarea întregii clădiri după legislația în vigoare și asigurarea dotărilor necesare pentru Secția de Oncologie.

„Realizarea acestor proiecte va duce la îmbunătățirea funcționării spitalului, optimizarea activităților prestate, creșterea capacității de satisfacere a nevoilor pacienților, a ponderii și calității serviciilor medicale acordate”, a precizat Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta