Investiții de 80 de milioane de euro derulate în Botoșani, prin MDLPA. Ministrul Cseke Attila: „Nu ne oprim aici” (video)

Investiții de 80 de milioane de euro derulate în Botoșani, prin MDLPA. Ministrul Cseke Attila: „Nu ne oprim aici” (video)

În județul Botoșani se derulează investiții în valoare de aproape 400 de milioane de lei prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a afirmat, într-o conferință de presă, ministrul Cseke Attila.

Potrivit acestuia, 26 dintre proiecte au obținut finanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI), contractele încheiate depășind 174 de milioane de lei.

„Avem opt obiective în procedură de achiziție, cu 81 de milioane de lei, șapte obiective cu indicatori tehnico-economici aprobați care vor intra în procedură de achiziție, de 58,9 milioane de lei, trei obiective de investiții pe circuitul de avizare, între care și Ambulatoriul, cu 83,7 milioane de lei. Asta înseamnă investiții certe, în valoare de 399,1 milioane de lei. Nu ne oprim aici, bugetul Ministerului Dezvoltării, care îl include și pe cel al CNI-ului, este în creștere și față de anul trecut. În fiecare an, acest buget de investiții crește, ceea ce înseamnă că posibilitățile de finanțare de noi investiții pentru municipiul și județul Botoșani există”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Cseke Attila a avut, vineri, o întâlnire cu autoritățile și primarii din județul Botoșani, după care a vizitat mai multe obiective realizate prin MDLPA.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Cod galben de intensificări ale vântului în această noapte

Vineri, 28 Ianuarie 2022
620

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o avertizare de tip cod galben de intensificări ale vântului în județul Botoșani. Inspectoratul Județean pentru Situaț...

8,5 milioane de lei pentru bursele elevilor și fonduri pentru lucrări de reabilitare a mai multor unități de învățământ

Vineri, 28 Ianuarie 2022
231

Municipalitatea alocă din bugetul local peste 8,5 milioane de lei pentru acordarea burselor școlare și repartizează fonduri pentru investiții în mai multe unități de învățăm&acir...

Trei centre de evaluare deschise pentru pacienții infectați cu COVID-19, pentru degrevarea UPU

Vineri, 28 Ianuarie 2022
376

Trei centre de evaluare pentru pacienții diagnosticați cu COVID-19 au fost deschise în județul Botoşani, a declarat, vineri, managerul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica...