Investiții de 80 de milioane de euro derulate în Botoșani, prin MDLPA. Ministrul Cseke Attila: „Nu ne oprim aici” (video)

Investiții de 80 de milioane de euro derulate în Botoșani, prin MDLPA. Ministrul Cseke Attila: „Nu ne oprim aici” (video)

În județul Botoșani se derulează investiții în valoare de aproape 400 de milioane de lei prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a afirmat, într-o conferință de presă, ministrul Cseke Attila.

Potrivit acestuia, 26 dintre proiecte au obținut finanțare prin Compania Națională de Investiții (CNI), contractele încheiate depășind 174 de milioane de lei.

„Avem opt obiective în procedură de achiziție, cu 81 de milioane de lei, șapte obiective cu indicatori tehnico-economici aprobați care vor intra în procedură de achiziție, de 58,9 milioane de lei, trei obiective de investiții pe circuitul de avizare, între care și Ambulatoriul, cu 83,7 milioane de lei. Asta înseamnă investiții certe, în valoare de 399,1 milioane de lei. Nu ne oprim aici, bugetul Ministerului Dezvoltării, care îl include și pe cel al CNI-ului, este în creștere și față de anul trecut. În fiecare an, acest buget de investiții crește, ceea ce înseamnă că posibilitățile de finanțare de noi investiții pentru municipiul și județul Botoșani există”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Cseke Attila a avut, vineri, o întâlnire cu autoritățile și primarii din județul Botoșani, după care a vizitat mai multe obiective realizate prin MDLPA.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Microbuz parcat pe o stradă din Botoșani, distrus în totalitate într-un incendiu (video)

Marţi, 9 August 2022
631

Un microbuz parcat în fața unor garaje din apropierea Pieței Viilor din municipiul Botoșani, a fost distrus în totalitate, marți, în urma unui incendiu, a informat Inspectoratul Județean pentr...

Botoșăneni acuzați că au furat componente ale unor mașini parcate. Suspecții au fost arestați preventiv

Luni, 8 August 2022
779

Doi bărbați din județul Botoșani, de 26 și 35 de ani, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar de furt calificat. Cei doi sunt acuzați că au sustras componente ale uno...

Incidența COVID-19 este de aproape 18 cazuri la mie în comuna Sulița

Luni, 8 August 2022
428

Rata de infectare cu virusul COVID-19 a ajuns la 17,72 cazuri confirmate la mia de locuitori în comuna Sulița, arată datele transmise luni de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Potrivi...