Încă o investiție prinde contur la Botoșani: “Drumul Vămii” așteaptă oferte

Încă o investiție prinde contur la Botoșani: “Drumul Vămii” așteaptă oferte

Proiectul privind elaborarea studiilor tehnico-economice necesare și  verificare tehnică de specialitate a documentației pentru Drumul „Vămii”, finanțat prin POAT, a fost publicat în Jurnalul Uniunii Europene și pe site-ul de achiziții publice.

Ofertele pentru acest proiect, are o valoare de 3,2 milioane de lei, se pot depune până pe data de 2 noiembrie.

Prin Drumul „Vămii” se vor reabilita și moderniza 48,829 kilometri de drum județean, care fac legătura între actualul proiect de investiții „Regiunea Nord-Est- Axa rutieră strategică 2: Botoșani – Iași” și Vama Rădăuți Prut. Proiectul, estimat la o valoare totală de aproximativ 40 de milioane de euro, va fi finanțat din Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027.

Vă reamintesc că POAT-ul a fost deblocat la nivel național în urma demersurilor făcute de către, Consiliul Județean Botoșani, ADR Nord-Est fiind primul din țară care a semnat acordul de finanțare pe POAT. Tot în urma demersurilor inițiate de Consiliul Județean Botoșani, s-a aprobat extinderea perioadei de implementare a POAT la nivelul întregii țări până la finele anului viitor, pentru ca fondurile europene din această axă să poată fi folosite și să nu fie dezangajate de Comisia Europeană”, a declarat președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta