Guvernul lasă elevii din Botoșani fără gratuitate la transportul local

Guvernul lasă elevii din Botoșani fără gratuitate la transportul local

Elevii din învățământul preuniversitar beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, pe tot parcursul anului calendaristic, finanțarea asigurându-se de la bugetul de stat.

 Urmare aprobării de către  Parlament, a Legii bugetului de stat pe anul 2021, municipiile si-au construit bugetele pe anul in curs plecând de la legislația in vigoare, respectiv de la asigurarea finanțării acestui capitol de cheltuieli de la bugetul de stat .

Aprobarea acestei ordonanțe de către Guvernul României prin care se încearcă modificare legislației privind finanțarea de la bugetul de stat a transportului elevilor, prin OUG după aprobarea bugetului in parlament este de natură sa creeze dezechilibre bugetare pe care municipiul Botoșani nu le poate asigura din surse proprii, punând în pericol chiar funcționarea eficientă a sistemului de învățământ preuniversitar. Totodată se încalcă unul din principiile autonomiei locale conform căruia nu se pot transfera responsabilități către autoritățile locale fără asigurarea sursei de finanțare”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

 

Spune-ne opinia ta