Gunoiul s-ar putea scumpi, din nou, în muncipiul Botoșani. Vezi cu cât!

După scumpirea gunoiului din toamna anului trecut, se preconizează o nouă creștere a tarifului.

 

Gunoiul s-ar putea scumpi, din nou, în muncipiul Botoșani. Vezi cu cât!

Directorul societății Urban Serv, Simion Drelciuc, susține că se impune o majorare a taxei de salubritate plătită atât de populație, cât și de agenții economici și de instituțiile publice, pentru a putea fi acoperite toate cheltuielile cu colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor la Sătuceni.

În plus, taxa de mediu impusă de la data de 1 ianuarie, pentru fiecare tonă de deșeur depozitată, nu a fost scoasă, deși s-a vehiculat la un moment dar că ar putea fi eliminată, o astfel de decizie ținând însă de structurile centrale. 

La nivelul Urban Serv se fac calcule pentru o eventuală majorare care ar putea fi aplicată din a doua jumătate a acestui an. 

"Până în prezent nu s-a făcut nicio modificare privind taxa de mediu, cei 80 de lei pe tonă stabiliți pentru toți generatorii de deșeuri. S-ar putea ca tarifele să sufere o mică modificare în sensul în care o parte din cheltuielile care nu sunt acoperite la momentul actual cu colectare, transport și depozitare și în principal cheltuielile cu precoletarea selectivă, care este una dintre cele mai mar probeme, s-ar putea să crească. Influența va fi în jur de 10% din tariful existent la ora actuală la nivelul Urban Serv. În al doilea semestru s-ar putea să venim cu o propunere de majorare. Toate categoriile de consumatori vor suporta o asemenea creștere, dacă va fi aprobată", a precizat directorul Urban Serv.

În cazul în care va exista o propunere de majorare a tarifului aceasta va trebui aprobată în Consiliul Local.

În prezent, taxa de salubritate este de 13,1 lei pe lună pentru o persoană care locuieşte la bloc, și de 12 lei la case.

 

 

Spune-ne opinia ta