Foc de artificii de 25.000 de lei în noaptea dintre ani (video)

Foc de artificii de 25.000 de lei în noaptea dintre ani (video)

Municipalitatea a alocat 25.000 de lei pentru organizarea unui foc de artificii în Piața Revoluției, în noaptea dintre ani. Suma a fost inclusă în execuția bugetului pentru anul 2021, rectificat în ședința de miercuri a Consiliului Local (CL).

Consilierul liberal Cătălin Flutur nu a susținut proiectul de hotărâre, considerând cheltuielile prea mari.

„Vorbim de un foc de artificii acum, spre sfârșitul anului, și este foarte frumos. 10.000 de lei este un foc de artificii onorabil, 15.000 de lei este wow, ceva nemaiîntâlnit, 25.000 de lei vă garantez că trebuie să împușcăm toată noaptea ca să cheltuim ăia 25.000 de lei, dacă nu cumva este vreo altă influență. Sunt de acord să marcăm acest eveniment, dar nu cu 25.000 de lei”, a spus Flutur.

În replică, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a indicat spre sumele alocate unui astfel de eveniment în anii precedenți și către bugetele aprobate în alte unități administrativ-teritoriale.

„Vreau să specific că și în anii precedenți, atunci când am organizat focuri de artificii, bugetele nu au fost de 10.000 de lei. Mai mult, suma include și TVA, poate suferi modificări. Prețurile au crescut în ultima perioadă. Consider că este o sumă rezonabilă pentru un municipiu reședință de județ. Dacă nu este așa, vă puteți uita și pe bugetele UAT-urilor similare ca număr de locuitori”, a precizat Andrei.

 

 

 

Spune-ne opinia ta