Firme botoșănene pentru reabilitarea clădirii în care va funcționa Evidența Populației

Două firme botoșănene vor efectua lucrările de consolidare seismică și reabilitare energetică a clădirii „Elena Doamna”, în care va funcționa Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor.

Firme botoșănene pentru reabilitarea clădirii în care va funcționa Evidența Populației

Comisia de achiziții din cadrul Consiliului Județean Botoșani a desemnat asocierea formată din firmele Elproex SA și Ergo Sistem Igmar SRL câștigătoare a contractului de lucrări în cadrul proiectului finanțat prin PNRR. „Este o nouă investiție importantă pentru Botoșani pe care o implementăm prin intermediul unei finanțări europene de peste 800.000 de euro pe care am atras-o prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență.

Clădirea nu mai este folosită de foarte mulți ani și se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care am atras o finanțare importantă din PNRR pentru a o reabilita și transforma într-un sediu modern pentru Serviciul Public Comunitar Județean de Evidența Persoanelor. În cadrul acestui proiect, Consiliul Județean Botoșani va asigura o cofinanțare de 281 de mii de lei”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

În cadrul acestui proiect, până în prezent, au fost realizate Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și Proiectul Tehnic. În perioada imediat următoare, va fi emis ordinul de începere a lucrărilor și va demara reabilitarea clădirii.  Termenul de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

„2024 este anul implementării proiectelor pe care le-am conturat în ultima perioadă și pentru care am atras finanțări europene și guvernamentale. Vom continua să aplicăm pe toate axele de finanțare care se vor deschide și să fructificăm toate oportunitățile de dezvoltare a județului”, a conchis Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
1

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
26

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
35

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...