Amplasamentul Stadionului Municipal din Botoșani urmează a fi predat către CNI

Valoarea investiției se ridică la 160 de milioane de lei. Botoșănenii se vor mai putea bucura pe stadion și de evenimente culturale sau sociale, ori de cele cu caracter comercial, cum ar fi târguri.

Amplasamentul Stadionului Municipal din Botoșani urmează a fi predat către CNI

Primăria municipiului Botoșani face pași importanți în ceea ce privește realizarea noului Stadion Municipal. Amplasamentul urmează a fi predat către Compania Națională de Investiții.

Consilierii locali, convocați în ședință extraordinară în cursul zilei de luni, 8 ianuarie, vor vota acest proiect de pe ordinea de zi ce privește „predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții „C.N.I.” S.A., a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Stadion Municipal Botoșani, Calea Națională, nr. 44B”.

După ce aleșii locali vor aproba predarea amplasamentului către CNI, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

Reamintim faptul că, valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei și prevede, printre altele, transformarea „Municipalului” într-un stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10 - 12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.

De asemenea, se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului U.E.F.A.

Pe lângă cele sportive, stadionul va mai avea ca destinații săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți; spații pentru administrare-servicii (birouri); spații comerciale și de alimentație publică și parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei.

În plus, complexul sportiv va putea găzdui și evenimente culturale sau sociale, cum ar fi concerte, conferințe, întruniri, ori evenimente cu caracter comercial, cum ar fi târguri sau expoziții.

În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.

Stadionul Municipal Botoșani a fost construit în două etape majore, astfel: în perioada 1970-1980 tribunele A(est) și B(vest) și în anii 1980-1990 peluzele C(sud) și D(nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Alianța Dreapta Unită și-a depus candidaturile la Primăria Botoșani și CL! (foto, video)

Marţi, 30 Aprilie 2024
923

Marți dimineață, membrii Alianței Dreapta Unită și-au depus candidaturile pentru Primăria municipiului Botoșani și pentru Consiliul Local.Astfel, din partea ADU va candida pentru funcția...

O tânără din Botoșani, Ioana Vasilachi: „Străbunicul a ținut să îmi transmită să nu uit niciodată de Dumnezeu, familie și jurământul pe care l-am depus față de țară.”

Luni, 29 Aprilie 2024
9124

Povestea Ioanei Vasilachi își are rădăcinile în comuna Mileanca. O comună despre care nu toată lumea știe prea multe, care este departe de civilizația orășenească, însă care adună o com...

Cel mai mare dispensar medical din mediul rural, realizat într-o comună din Botoșani! (foto, video)

Luni, 29 Aprilie 2024
1298

În comuna Mihai Eminescu din județul Botoșani a fost realizată recepția lucrărilor la cel mai mare dispensar medical uman din mediul rural. Evenimentul a avut loc luni, la ora 13:00.Inv...