Eminescu ”atacat” de vandali în parcul orașului Botoșani. Imaginile incredibile surprinse în miez de noapte! (Foto)

Teribilismul, proasta creștere, carențele grave de educație duc deseori la fapte care șochează opinia publică.

Eminescu ”atacat” de vandali în parcul orașului Botoșani. Imaginile incredibile surprinse în miez de noapte! (Foto)

Cinci tineri din Vorona au venit la oraș, reușind să ”pună în scenă” un adevărat spectacol nocturn, însă într-o regie foarte proastă.

În zilele de 3 și 4 ianuarie 2024, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.  

Astfel, în data de 3 ianuarie, în jurul orei 23.15, polițiștii locali din cadrul Dispeceratului au sesizat patrula din zona Pietonal Unirii - Parc Mihai Eminescu cu privire la faptul că mai mulți tineri urcă pe statuia reprezentând bustul lui Mihai Eminescu amplasată în parc.

La fața locului, polițiștii locali au identificat cinci tineri care se amuzau, în timp ce se “cățărau” pe statuie.

Polițiștii locali i-au legitimat pe cei cinci teribiliști, care aveau vârste cuprinse între 19 și 22 ani, toți cu domiciliul în comuna Vorona.   

”Pentru faptele săvârșite a fost dispusă sancționarea contravențională cu amendă, cuantumul total fiind de 3.400 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Botoșani.

O istorie de 134 de ani la Botoșani!

Bustul lui Mihai Eminescu este realizat de marele sculptor Ion Georgescu și a fost turnat în bronz, la Paris. În vara anului 1889, după moartea poetului, studenții romțni adunați la un congres la Ploiești au propus ca la Botoșani să fie ridicat un bust al lui Mihai Eminescu. Fondurile urmau să fie strânse prin subscripție publică. Istoricul Ionel Bejenaru scria că, în septembrie 1890, a fost convocat la Botoşani Congresul studenţilor universitari români din Bucureşti şi Iaşi, cu care prilej urma să fie dezvelit bustul Poetului.

”Cei prezenţi au sosit aici după o frumoasă defilare, începută în parcul Vârnav, într-o ordine impresionantă - patru călăreţi, muzica militară, şcolile primare, Şcoala de meserii, Liceul A.T. Laur ian, delegaţia liceelor Sf. Sava şi Matei Basarab, delegaţia Conservatorului de Muzică, delegaţia Societăţii pentru învăţătura poporului român, delegaţia junimii medicale, delegaţia Asimilarea, delegaţia Asociaţiunii generale a studenţilor români din Iaşi, Comitetul studenţilor pentru ridicarea bustului lui Eminescu, delegaţia studenţilor din medicină, delegaţia Societăţii Unirea, delegaţia Societăţii Tinerimea Română, delegaţia Societăţii presei, alte delegaţii de cluburi, numeroşi cetăţeni botoşăneni. Mai multe estrade fuseseră amenajate în preajma bustului”, scria în Forum cultural istoricul și publicistul Ionel Bejenaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
20

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
116

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
26

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...