Depozite de gunoi de tot felul identificate pe malurile apelor din Botoșani

Depozite de gunoi de tot felul identificate pe malurile apelor din Botoșani

Reprezentanții Serviciului de Gospodărire a Apelor, împreună persoane desemnate de la Garda de Mediu și de la Inspectoratul de Pompieri, au constatat cu stupoare, că în pofida nenumăratelor campanii de conștientizare și colectare a gunoiului atât menajer cât și industrial, botoșănenii continuă să fie mârlani.

Conform celor declarate de directorul SGA, Remus Iovu, în ultima perioadă au fost efectuate o serie de controale zonele unde există cursuri de apă, în vederea constatării modului în care botoșănenii înțeleg termenul de spirit civic.

Am efectuat mai multe controale pe marea majoritate a cursurilor de apă și din municipiul Botoșani, dar mai ales de pe raza județului. Și de această, împreună cu colegii de la celelalte instituții cu prerogative de control, am constatat cu decepție, că nici la această dată botoșănenii nu înțeleg că deșeurile trebuie depozitate în locuri special amenajate. Deșeuri menajere, din construcții din resturi de material lemnos, sunt câteva exemple, a precizat Remus Iovu, șeful de la SGA, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural.

La finalul activităților derulate în teren, deficiențele constatate vizează peste 80% din unitățile administrativ teritoriale botoșănene.

 

 

Spune-ne opinia ta