Sute de societăți de la Botoșani verificate de inspectorii în construcții

Sute de societăți de la Botoșani verificate de inspectorii în construcții

În primele 6 luni ale anului, inspectorii Inspectoratului Județean în Construcții, au efectuat nici mai mult nici mai puțin de 434 acțiuni de control la unitățile de profil.

Controalele au fost făcute pe teme de proiectare, de execuție, în domeniul societăților care comercializează materiale de construcție și nu în ultimul rând la capitolul avizărilor și soluționării petițiilor.

După cum a declarat directorul IJC, Mihai Platon, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, în urma derulării acțiunilor de control s-au constatat mai multe nereguli.

“În urma acestor activități de control, au fost înregistrate un număr de 121 de neconformități, pentru care s-au dispus măsuri de remediere, cu termene bine stabilite. Au fost aplicate un număr de 2 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 10.000 de lei, fiind sesizate și organele de urmărire penală, ca urmare a constatării unei infracțiuni”, a declarat directorul IJC, Mihai Platon.

 În 5 care s-a sesizat Instituția Prefectului, în vederea anulării în instanțele de contencios administrativ, a autorizațiilor de construire emise cu încălcarea prevederilor legale.

 

Spune-ne opinia ta